Bolile de inimă: România este pe locul 4 în Europa!
Bolile de inimă reprezintă un motiv de îngrijorare tot mai mare pentru specialiștii în cardiologie. Dintr-un număr total de 250.000 de decese înregistrate în România în fiecare an, aproximativ 60% sunt cauzate de o boală cardiovasculară. Astfel, numărul mare de bolnavi diagnosticați cu o afecțiune cardiovasculară, plasează România pe locul 4 în Europa, după Rusia, Bulgaria și Ungaria.
Bolile de inimă fac victime și la nivel mondial
Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la nivel mondial se înregistrează 17 milioane de decese cauzate de boli de inimă, motiv pentru care sănătatea cardiovasculară trebuie să devină o prioritate pentru fiecare persoană. Printre cele mai frecvente afecțiuni cardiologice diagnosticate de specialiști sunt: angina pectorală (fiind considerată și cea mai gravă dintre acestea), cardiopatia ischemică, insuficienţa cardiacă şi infarctul miocardic.
Angina pectorală – cea mai gravă afecțiune cardiovasculară
Prof. Dr. Altan Kir, Conferențiar în Chirurgie Toracică la Centrul Medical Anadolu, spune că angina pectorală este o afecțiune extrem de gravă, care constă în crize dureroase de intensitate variată la nivelul musculaturii inimii. Boala este cauzată de îngustarea arterelor coronare, aspect ce favorizează diminuarea aportului de sânge și oxigen la inimă. Specialiștul Anadolu spune că incidența bolii crește după vârsta de 50 de ani și se poate declanșa brusc, sub acțiunea unor factori precum:
- Vremea extremă – ger și umezeală sau caniculă;
- Mese copioase – bogate în grăsimi de origină animală;
- Exces de alcool și/sau tutun.
Medicii specialiști și personalul Institutului de Cardiologie și Afecțiuni Vasculare din cadrul Centrului Medical Anadolu sunt angajați în oferirea de servicii medicale de înalta calitate pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cardiovasculare.
Solicit Consult Cardiovascular la ANADOLU
Tratamente boli de inimă la ANADOLU