Octombrie – luna dedicată conștientizării și prevenției cancerului de sân
de Dr. Inge Aivas MANAGER MEDICAL
1 Octombrie este Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului de sân. Omenirea încearcă astfel să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește această boală, dar și să atragă atenția asupra faptului că maladia a devenit o boală tratabilă și chiar curabilă, în măsură în care cancerul la sân este depistat la timp.
În acest context, luna octombrie este dedicată informării femeilor cu privire la metodele de prevenire a acestei afecțiuni.
Strategiile recomandate pentru detectarea timpurie a cancerului la sân includ informarea populației cu privire la primele semne și simptome și implementarea unor procese de screening prin examinare clinică.
Cancerul de sân este cel mai răspândit tip de cancer în rândul femeilor
La nivel global, în fiecare 3 minute este diagnosticată cu cancer la sân o femeie, iar la fiecare 14 minute una decedează din această cauză. Cancerul de sân provoacă aproximativ 77000 de decese anual.
Cancerul la sân reprezintă principala cauză de deces prin cancer, fiind responsabil pentru 15% din totalul deceselor cauzate de această boală în rândul populației feminine, la nivel global.
Lipsa screening-ului pentru cancerul de sân în rândul populației feminine a generat o situație mai mult decât îngrijorătoare în România. Procentul redus al persoanelor care au efectuat examenul mamar (6%) ne situează pe ultimul loc în UE. Din păcate, în România, cele mai multe femei depistate cu cancer mamar ajung la doctor de abia în stadiul 2 sau 3 al bolii.
Modalitățile de depistare precoce a cancerului la sân sunt următoarele:
– Palparea periodică a sânilor
– Screening-ul ecografic sau mamografic
– Vizita la medicul specialist
Centrul Medical Anadolu tratează paciente cu cancer la sân din întreaga lume
Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer cu care se confruntă femeile, motiv pentru care autoexaminarea regulată a sânilor trebuie să devină un obicei constant în viața oricărei femei.
Centrul Medical Anadolu este un spital de ultimă generație, multispecializat în diagnosticare și tratare pentru toate tipurile de cancer precum şi medicină preventivă, cu ajutorul unor tehnologii de standard mondial în tratarea cancerului. Centrul se alătură astfel luptei la nivel mondial împotriva cancerului la sân.
”De cinsprezece ani luptăm împreună împotriva cancerului la sân. Înțelegem că un diagnostic de cancer este dificil în sine, cu atât mai mult călătoria într-o țară străina pentru tratament. Totuși, suntem aici mai mulți vorbitori nativi de limba română, cu înțelegere a culturii și obiceiurilor românești, gata să-i ajutăm pe compatrioti noștri 24/7.” a declarat Dr. Inge Aivas, Manager Medical al Centrului Medical Anadolu.
Centrul Oncologic al Centrului Medical Anadolu a fost înfiinţat ca un centru de referinţă pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienţilor bolnavi de cancer pe plan naţional şi internaţional.