Sistemul de Acreditare a Serviciilor de Oncologie Intervențională

Spitalul Anadolu va stabili standardele în domeniul „Oncologiei Intervenționale” la nivel mondial

Spitalul Anadolu a devenit membru al Sistemului Internațional de Acreditare a Serviciilor de Oncologie Intervențională (IASIOS). Astfel, Spitalul Anadolu a obținut dreptul de a stabili standardele în domeniul oncologiei intervenționale; adică este una dintre cele 5 centre autorizate din lume care definesc standardele necesare pentru obținerea acreditării în domeniul „oncologiei intervenționale”.

 

1- Ce este acreditarea IASIOS? De ce este importantă și ce contribuie?

Sistemul Internațional de Acreditare a Serviciilor de Oncologie Intervențională (IASIOS) este un certificat de calitate și recunoaștere pentru serviciile de oncologie intervențională aplicate conform standardelor Asociației Europene de Radiologie Cardiovasculară și Intervențională. Scopul IASIOS este de a certifica îmbunătățirea îngrijirii pacienților, de a stabili și urmări indicatorii de calitate și de a stimula dezvoltarea intervențiilor oncologice.

2- Cum funcționează procesul de acreditare?

Dacă centrele îndeplinesc cu succes cerințele de bază și extinse, vor primi mai întâi certificatul de „Centru Acreditat” pentru patru ani din partea IASIOS, urmat de sigiliul de „Centru de Excelență”.

3- Câte spitale sunt membre IASIOS în lume?

În prezent, există cinci spitale înregistrate IASIOS. Este vorba de unul din Regatul Unit, două din Australia, unul din Franța, iar din Turcia, Spitalul Anadolu a fost inclus printre spitalele care au obținut statutul de pilot în urma evaluărilor CIRSE și IASIOS.

4- Cum a fost luată decizia de a participa la această inițiativă?

Decizia de a participa la această inițiativă a fost luată prin consensul și contribuția Directorului General al Spitalului Anadolu, medicilor de Radiologie Intervențională ai Spitalului Anadolu, Directorului Departamentului de Radiologie al Spitalului Anadolu, Coordonatorului Științelor Oncologice al Spitalului Anadolu, Directorului de Calitate și Securitate a Pacienților al Spitalului Anadolu și Directorului Serviciilor Medicale al Spitalului Anadolu.

5- Ce criterii trebuie să îndeplinească spitalele pentru a obține acreditarea în domeniul oncologiei intervenționale?

Pentru aceasta, centrele candidate trebuie să demonstreze standardele de calitate în oncologia intervențională în urma inspecțiilor efectuate după depunerea cererilor. Acestea includ personalul și facilitățile spitalului, planificarea și furnizarea tratamentului; standardele de siguranță și calitate. Sunt furnizate dovezi suficiente care includ toate documentele și înregistrările solicitate legate de aceste date.

6- Ce avantaje aduce membria IASIOS Spitalului Anadolu și pacienților săi? De ce este importantă pentru Turcia?

Spitalul Anadolu a demonstrat din nou angajamentul său față de furnizarea de îngrijire de înaltă calitate conform standardelor Asociației Europene de Radiologie Cardiovasculară și Intervențională și pentru pacienții cu cancer. Radiologia intervențională, care permite tratamente minime ghidate de imagistică pentru o varietate de afecțiuni, a început acum să fie recunoscută ca un domeniu de specialitate distinct. Pe de altă parte, intervențiile oncologice reprezintă cea mai rapidă zonă de creștere în radiologia intervențională. Într-o disciplină relativ tânără, stabilirea standardelor pentru cele mai bune practici și siguranță pentru pacienții oncologici la nivel mondial este extrem de importantă. Faptul că Spitalul Anadolu stabilește standarde ca o autoritate definitorie este un mare motiv de mândrie atât pentru instituție, cât și pentru țară.