Toți pacienții
Milena C. – chist ovarian
Country: Bulgaria
Milena Chameva a avut un chist ovarian care a fost declarat netratabil. Totuşi, doctorii de la Centrul Medical Anadolu i-au redat sănătatea prin chirurgie laparoscopică.
Milena Chameva, din Bulgaria, este o mamă de 38 ani. Ea a fost diagnosticată cu 16 ani în urmă ca având chist ovarian. În timp ce lucra în Cipru, a început să simtă cum i se înrăutăţeşte starea de sănătate şi a fost, într-un final, operată de urgenţă în Cipru. După operaţie a fost informată despre rezecţia chistului. Reexamintă de ginecologul bulgar, imediat după întoarcerea în ţara sa, Milena a aflat că ovarul său stâng a fost, de asemenea, scos odată cu rezecţia chistului.
Nu a încetat să acuze dureri şi tânăra mamă a fost reexaminată de ginecolog. S-a detectat faptul că au reapărut chisturi în ovarul său drept şi pe locul ovarului stâng scos. I s-a recomandat o a doua operaţie. Chistul de pe ovarul său drept a fost complet scos, în timp ce din celălalt chist s-a retezat numai jumătate, datorită riscului ridicat. Chistul rezidual era legat pentru a împiedica dezvoltarea sa. Chiar şi aşa, el a crescut rapid, iar ginecologul ei a declarat că acest chist prezenta un risc chirurgical ridicat şi era netratabil medical.
În pofida acestei evaluări a ginecologului ei, Milena nu şi-a pierdut speranţa, şi a făcut o cerere la Centrul Medical Anadolu, ca ultimă speranţă . Reprezentantul Centrului Medical Anadolu din Bulgaria a recomandat-o pe Milena Conferenţiarului Dr. Fatih Gucer, Specialist în ginecologie şi obstetrică în Centrul Medical Anadolu. Milena îşi dezvăluie părerile faţă de experienţa avută:
“Eram disperată înainte să vin aici. Deşi mi s-a spus că n-a rămas nici o opţiune de tratament, ginecologul Fatih Gucer m-a asigurat că cel mai bine ar fi să facă rezecţia chistului. Am avut o a treia operaţie în 20 iulie 2011. Era o operaţie critică, de mare risc, dar am fost spitalizată pentru o zi după operaţie şi nu am avut nici o durere post operatorie. M-am simţit mult mai bine în comparaţie cu operaţiile anterioare.”Milena declară că mulţumeşte corpului medical, de la doctori la asistente, care au lucrat meticulos cu ea:
“Aş veni aici pentru orice problemă aş avea, dacă aş putea. Recomand tuturor, fără ezitare, Centrul Medical Anadolu. Nu trebuie să-şi piardă speranţa nici în cele mai grele cazuri înainte să vină aici. O voi aduce în curând şi pe fata mea aici.”Beitula Elmi
Country: Romania
Beitulla Elmi în vârstă de 60 ani, a venit din România, Constanţa, pentru tratament. Recăpătându-şi încet vocea răguşită din cauza cancerului de gât, Beitulla Elmi îşi întrerupe emoţionat soţia care spune povestea sa şi îi dezvăluie ce simte.
Beitulla a observat boala în 2008 când a început să aibă probleme cu vorbirea. A fost văzut de un medic în Bucureşti. Diagnosticat ca având cancer de gât, s-a grăbit să îşi facă operaţia. Cu toate acestea, într-un an, problemele sale au revenit. Pentru a doua operaţie, el a preferat Centrul Medical Anadolu.
“Puteam să fac aceeaşi operaţie în România. Cu toate acestea, oportunităţile pe care le-am avut aici nu sunt disponibile în ţara mea natală. Cunoşteam Centrul Medical Anadolu dinainte. Unul dintre prietenii mei a fost tratat aici şi mi-a povestit experienţele sale. Am văzut, de asemenea, interviuri la televizor. Dar în final, am decis să mă operez la Centrul Medical Anadolu datorită atenţiei pe care ne-o acordă corpul medical al spitalului.”Dr. Sertaç Yetişer, Profesor otorinolaringolog, ne-a dat informaţii despre tratamentul său:
“Beitula Elmi, diagnosticat anterior cu cancer de gât în România, a suferit o operaţie pe corzile sale vocale şi a fost apoi tratat cu radioterapie. Totuşi, tumoarea a recidivat. De aceea, când a venit prima oară la Centrul Medical Anadolu, era îngrijorat cu privire la boala recurentă după tratamentul cu radiaţii. El s-a gândit că nu mai are opţiuni de tratament. Totuşi, el a mai suferit o operaţie încheiată cu succes, tumoarea şi ganglionii limfatici au fost scoşi. În prezent, pacientul îşi recapătă cu repeziciune sănătatea şi este sub terapie pentru a recăpăta vorbirea clară de dinainte”Beitulla Elmi spune că este foarte emoţionat şi bucuros că a experimentat o recuperare rapidă:
“Datorez sănătatea mea doctorului de la Centrul Medical Anadolu. Am aflat că boala mea se vindecă. Sunt bucuros că am ajuns la acest spital.”Mahafov Sahin
Country: Azerbaijan
Boala lui Mahafov Sahin care a venit din Bakula la Centrul Medical Anadolu a debutat cu probleme de tuse. Sahin a fost la mulţi medici în Azerbaidjan, apoi, nereuşind să găsească nicio soluţie, a decis să vină la Centrul Medical Anadolu la sfatul prietenilor săi, după ce a fost diagnosticat cu cancer.
Toată organizarea lui Mahafov Sahin a fost planificată de Departamentul de Servicii Internaţionale şi a venit la ACM pentru tratament. Apoi, după investigaţii, doctorii au descoperit celule canceroase în plămânul său drept. După diagnosticare, specialistul în boli pulmonare, Dr. Doc. Altan Kir, a distrus celulele canceroase din plămânul drept prin operaţie. Mahafov Sahin a făcut câteva sesiuni de chimioterapie după operaţie.
Sahin spune că este foarte bucuros să fie din nou sănătos şi continuă:
“Am fost aproape fără speranţă când am venit la Centrul Medical Anadolu. Mi-a revenit zâmbetul pe buze cu îngrijirea şi tratamentul pe care le-am primit aici. Sunt bucuros că am fost aici, a fost o plăcere. Mulţumesc doctorilor Centrului Medical Anadolu pentru că mi-au redat sănătatea.”Khalid Jajim
Country: Iraq
Khalid Jajim, de 45 de ani, este un ofiţer de poliţie pensionar. El trăieşte în Bagdad. Fiind în forţele de poliţie, condiţiile de trai stresante i-au marcat inima. Cu 4 ani în urmă, Khalid Jajim a fost spitalizat pentru o rană la mână. Examenele medicale la care a fost supus au condus la identificarea aterosclerozei la inimă. El a început imediat un tratament medicamentos. Serviciile de sănătate din Bagdad nu au putut face operaţia de by-pass coronarian. Totuşi, cândva mai târziu, tratamentul medicamentos a devenit ineficient. Acest lucru a obosit foarte mult inima lui Khalid Jajim. Jajim regretă acum că a fumat, în pofida faptului că inima îi era bolnavă.
Auzind despre Centrul Medical Anadolu
În timp, boala lui Jajim s-a agravat, aşa că familia sa a depus raportul medical la Ministerul irakian al Sănătăţii. După o lungă aşteptare, au primit vestea cea bună: Jajim va fi trimis în Turcia pentru operaţie. Jajim a spus:
“Unul din prietenii mei a fost operat în Turcia şi s-a întors în Irak sănătos. Îmi spusese deja ce servicii medicale minunate sunt serviciile medicale turceşti. De aceea nu am fost deloc îngrijorat că vin aici.”Jajim a fost internat la Centrul Medical Anadolu pe 19 iulie şi a suferit operaţia de by-pass coronarian pe 24 iulie, operaţie efectuată de Profesor Dr. Sertaç Çiçek. Jajim şi-a recăpătat sănătatea ca urmare a unei operaţii terminate cu succes şi a fost externat din spital 10 zile mai târziu, când s-a reîntors în ţara sa natală.
“Este ca şi cum m-aş fi născut a doua oară.”Jajim povesteşte despre experienţa sa la Centrul Medical Anadolu:
“Datorez recuperarea mea Profesorului Dr. Sertaç Çiçek. Mă simt norocos că am fost pacientul dumnealui. Pot să mă întorc acum la viaţa mea obişnuită de zi cu zi. Este ca şi cum m-aş fi născut a doua oară. Trebuie să mulţumesc de asemenea şi asistentelor medicale şi traducătorilor. Mi-au ţinut companie de-a lungul întregului proces. Este greu să povesteşti despre existenţa unui astfel de spital. Nu există mai multă îngrijire şi atenţie în niciun alt loc. Puteţi fi siguri că voi recomanda Centrul Medical Anadolu la întoarcerea mea în Irak.”
Burbuçe Eyubi
Country: Kosovo
Născută în 1972, Burbuçe Eyubi trăieşte cu soţul ei şi cei patru copii în oraşul Lipyan din Kosovo. Burbuçe Eyubi suferea de dureri de cap de 20 ani încoace, din adolescenţă. După un incident cu leşin pe când avea 16 ani, a început să aibă dureri de cap severe care persistau din ce în ce mai mult până azi. Eyubi spune că ea şi tatăl ei s-au dus pe la mulţi specialişti şi la multe spitale, dar nu au putut primi un diagnostic exact. Tratamentul medicamentos nu avea efect. Starea sa s-a înrăutăţit cu mai multe leşinuri şi dureri de cap severe. La recomandarea unei rude, familia lui Eyubi a făcut o solicitare la un spital din Albania. Lui Burbuçe Eyubi i s-a spus că suferă de o tumoră la creier, care necesită operaţie urgentă. Totuşi, retrospectiv gândind, familia nu a avut încredere în spital şi s-au întors acasă fără tratament.
Întâlnirea cu Centrul Medical Anadolu
Întorcându-se acasă la Kosovo, familia lui Eyubi a căutat pe internet un centru medical şi specialişti în neurochirurgie. Ei au contactat spitalul Johns Hopkins Medicine şi au fost foarte surprinşi de răspunsul primit. Spitalul Johns Hopkins Medicine a spus că nu este necesară călătoria până în SUA, deoarece au o instituţie afiliată în Turcia denumită Centrul Medical Anadolu. Putea să găsească tratament acolo.
“Nu am pierdut timp şi am găsit Centrul Medical Anadolu şi neurochirurgul acestuia, Profesor Dr. Tuncer Suzer. Am fost foarte impresionaţi de ceea ce am văzut şi am decis să mergem la Istanbul imediat”, spune Burbuçe Eyubi.La Centrul Medical, Anadolu Burbuçe Eyubi a fost operată de Profesorul neurochirurg Tuncer Suzer. Metoda neuronavigaţiei a fost utilizată pentru realizarea biopsiei, iar mostrele au fost duse la neuropatologie. S-a ales cel mai bun tratament, în conformitate cu rezultatele de la patologie.
Burbuçe Eyubi vorbeşte despre experiența sa la Centrul Medical Anadolu:
“La Centrul Medical Anadolu au fost capabili să-mi spună ce problemă am. Am suferit ani lungi fără un diagnostic clar. Putem vorbi acum despre un tratament. Sunt aşa fericită. Mulţumesc tuturor de aici de la Centrul Medical Anadolu şi, în special, chirurgului meu. Multe mulţumiri şi traducătorului pe care l-am avut, datorită căruia nu am întâmpinat probleme de comunicare. Toate procedurile au fost impecabile şi s-au întâmplat la timp. ”Stacey şi Andrew Denslyz
Country: USA
Drumul din SUA la Centrul Medical Anadolu pentru fertilizare in vitro
Stacey și Andrew Denslyz sunt un tânăr cuplu american. Ambii lucrează cu copii care au dizabilități de învăţare. Iubesc copiii şi îşi doreau cu ardoare să aibă şi ei unul. Din păcate, eforturile lor de un an şi jumătate s-au dovedit în zadar. În cele din urmă, în martie 2009, au decis să vadă un doctor. După anumite examene, doctorul a ajuns la concluzia că trebuie să facă un tratament in vitro.
“Cu toate acestea ”, spune familia Denslyzs, “ tratamentul costă o sumă ridicol de mare în SUA. Ne era absolut imposibil să ni-l permitem.”Internare la Centrul Medical Anadolu
Cuplul a început să caute alternative în străinătate. Andrew Denslyz ne povesteşte că au căutat pe internet, în cotidiene, în reviste şi pe toate căile posibile pentru a găsi cel mai bun centru medical pentru ei. Atunci au găsit un articol despre practica de fertilizare in vitro de la Centrul Medical Anadolu. Au fost foarte impresionaţi de ce au citit şi imediat au luat legătura cu Departamentul de Servicii Internaţionale al spitalului. În numai o săptămână, au schimbat emailuri şi au decis să vină în Turcia. Pentru că era prima dată când mergeau în străinătate, familia Denslyz nu şi-a ascuns entuziasmul.
La Centrul Medical Anadolu tratamentul lor fost supervizat de Prof. Dr. Aydın Arıcı. Impresia lor iniţială, spune Andrew Denslyz, a fost că personalul medical este foarte serviabil, înţelegător şi sincer.
Familia Denslyz vorbeşte despre experiența ei la Centrul Medical Anadolu:
“Am fost cu adevărat bucuroşi că am fost la Centrul Medical Anadolu. Am ales centrul dintre multe altele şi am venit aici de la celălalt capăt al lumii. Era riscant. Dar nu am fost niciodată dezamăgiţi. Doctorul nostru , Prof. Dr. Aydın Arıcı, ne-a susţinut sub toate aspectele şi ne-a alinat când a fost necesar. El este doctorul perfect. Nu a trebuit niciodată să aşteptăm în timpul procedurilor, toată lumea era foarte atentă cu noi. Tratamentul nostru a fost de asemenea unul de succes. Suntem foarte fericiţi. Vrem să ne întoarcem la Centrul Medical Anadolu pentru cel de-al doilea copil.”Yasir Ati Hanash
Country: Iraq
Yasir Ati Hanash de 58 ani este din Irak şi rezident la Bagdad. A fumat 40 ţigări pe zi timp de 40 ani. În 2008 Yasir Ati a avut un atac de cord. Avea nevoie de operaţie, dar infrastructura slabă tehnologică şi aparatele uzate moral însemnau că nu poate fi operat la Bagdad. A putut beneficia doar de tratament medicamentos.
Auzind despre Centrul Medical Anadolu
Rezultatele angiografiei recente arătau deteriorarea stării lui Yasir Ati, aşa că a depus dosarul său medical la Ministerul Irakian al Sănătăţii. A fost foarte entuziasmat să audă ce avea să spună Ministerul. Va călători la Istanbul pentru o operaţie pe cord la Centrul Medical Anadolu.
Hanash ştia despre Centrul Medical Anadolu, despre serviciile medicale la standarde internaţionale care se practică în Turcia, de la doctorul său din Bagdad. De aceea, nu şi-a făcut nici o grijă pentru venirea în Turcia.
“M-am urcat în avion fără nicio grijă. Ştiam că mă voi reîntoarce sănătos” spune Hanash gândindu-se la ce simţea atunci.Hanash a fost internat la Centrul Medical Anadolu pe 16 iulie şi a fost supus operaţiei de by-pass coronarian de către Profesor Dr. Sertaç Çiçek, pe 18 iulie. Hanesh şi-a recăpătat sănătatea după o operaţie care a decurs cu succes. Acum se simte mult mai bine.
“Profesionalism şi meticulozitate”
Yasir Ati Hanash povesteşte experienţa sa la Centrul Medical Anadolu:
“Nu exista barieră de comunicare între noi şi Profesorul Sertaç Çiçek. I-am împărtăşit toate temerile noastre şi a depus tot efortul ca să ne răspundă la întrebări. Acest lucru a fost o mare uşurare. Ştiam că suntem la locul potrivit. Întreaga echipă medicală a fost foarte amabilă şi serviabilă. Am fost impresionat de atitudinea profesională şi meticulozitatea adoptate de întregul corp medical al spitalului. Mai mult, nu existau bariere de comunicare, deci nimeni nu s-a simţit înstrăinat. Traducătorul era cu noi pe întreaga noastră şedere. Aceasta mi-a oferit ocazia de a-mi reconfirma cât de similare sunt multe lucruri între Turcia şi Irak”Reîntoarcerea acasă în stare bună de sănătate l-a făcut pe Yasir Ati Hanash să îşi dorească să se întoarcă în Turcia ca turist şi să viziteze Istanbulul.
Liliana C.
Country: Romania
Dna Liana C. pacienta a Centrului Medical Anadolu ne vorbeşte despre importanta controalelor anuale de rutina , dansa neavand nici un simptom ,ın aceste conditii ,a fost diagnosticata cu cancer endometrial,ın urma unei operatii de fibrom uterin. Deşi ıncepuse tratamentul medical ın Romania dna Liana a dorit o a doua opinie medicala a Centrului Medical Anadolu.In felul acesta odata ajunsa in spitalul din Turcia pentru confirmarea diagnosticului au fost facute investigatii noi precum PET.CT şi Videotoracoscopia .In urma acestora a fost stabilit un nou plan terapeutic pe care doamna Liana a hotarat sa-l finalizeze ın Centrul Medical Anadolu .Dansa a fost profund impresionata de atitudinea calduroasa şi ıncurajatoare a medicilor şi a personalului de aici,ceea ce putem urmarii ın testimonialul de mai jos.
Dumitru P.
Country: Romania
Domnul Dumitru Popa ne vorbeşte despre experienta sa ın Centrul Medical Anadolu.
In ciuda simptomelor şi a starilor de rau pe care le acuza pacientul din rezultatele investigatiilor facute ın tara reieşea diagnosticul de colon iritabil.
Fiicele domnului Popa s-au speriat ınsa ın urma unei ultime crize ıncat au dorit o noua opinie medicala ın legatura cu cazul tatalui lor.Au gasit pe internet datele de contact ale Centrului Medical Anadolu şi au contactat personalul de aici, .In cel mai scurt timp au fost contactati pentru recomandari şi au fost chemati pentru investigatilei necesare diagnosticarii corespunzatoare. In urma Colonoscopiei cu biopsie pacientul a fost diagnosticat cu cancer de colon transversal şi rect iar primul pas ın tratament a fost interventia chirurgicala robotica , interventie facuta cu succes de catre domnul dr. chirurg Fatih Ağalar.
Atitudinea încurajatoare şi profesionismul medicilor l-au determinat pe domnul Popa sa treaca mai uşor peste interventia chirurgicala robotica şi tratamentul chimioterapeutic care i s-a recomanadat.Pacientul a fost profund impresionat atat de serviciile medicale cat şi de caldura personalul medical cu care a fost tratat .
Alina D.
Country: Romania
Alina Deaconu ne vorbeşte despre experienta sa ın Centrul Medical Anadolu dupa ce a fost diagnosticata cu tumora toracica maligna.In urma investigatiilor facute ın tara Alinei i s-a dat o veste devastatoare şi doar cateva saptamani de trait,ınsa ea a hotarat sa apeleze la o adoua opinie medicala pentru care a contactat Centrul Medical Anadolu din Turcia. Promptitudinea cu care i s-a raspuns a determinat-o pe Alina sa vina ın clinica şi sa continue investigatiile necesare ın vederea unui tratament corespunzator. Dupa confirmarea diagnosticului cazul Alinei a fost dezbatut ın consiliul tumoral al cliniciiAnadolu unde medici au hotarat ca primul pas sa fie interventia chirurgicala robotica,operatie facuta cu succes de catre domnul doctor chirurg torcic Altan Kır. Atıt profesionalismul cat şi atitudinea ıncurajatoare a medicilor şi a personalui medical care i-a fost alaturi pas cu pas ın aceasta perioada ,au determinat-o pe Alina sa lupte pentru sanatatea ei şi sa treaca peste perioada grea de recuperare şi vindecare cu bine. Au trecut 4 ani de cand Alina s-a tratat ın clinica Anadolu, acum ea continua sa vina doar la controalele de rutina şi le este profund recunoscatoare doctorilor şi personalului medical de aici ,oamenii care i-au acordat o a doua şansa.
Merce S.
Country: Spain
Merce Sendra ın varsta de 36 ani, mama a 2 copii și educatoare la gradinita ın Spania , a avut o anomalie congenitală Ebstein – în inima ei (un tip de malformatie a valvei cardiace). Această boală este văzută -o la unul din 200.000 de oameni din lume. Ea a avut două intervenții chirurgicale anterior în țara ei, dar nu a putut obține rezultate bune. Simptomele s-au agravat în ultimii 3-4 ani. Ea a fost devastată când a fost informată transplantul de inimă este singura soluție. Medicul ei ia recomandat să vină în Turcia pentru tratament Dupa decizia luata cu privire la un tratamentul ın străinătate, ea a sosit la Istanbul, împreună cu mama și sora ei.
Merce a avut o intervenție chirurgicală cardiovasculară realizată de Prof. Sertaç Çiçek, sef al Departamentului de chirurgie cardiovasculara ın Centrul Medical Anadolu si a fost externata ın 6 zile. Prof. Çiçek ne spune detalii despre cazul lui Merce;
“Am făcut o valvă de inimă din tesutul propriu al pacientului pe care trupul ei nu ıl va respinge. Dezvoltarea valvei sale între camerele inferioare și superioare din partea dreaptă a inimii s-au defectat. Noi ın medicina numim aceasta anomalie Ebstein în. În scopul de a fixa valva, trebuie să avem un țesut de supapă adecvat. Cu toate acestea, din moment ce acest pacient a avut un țesut congenital de valvă defectă, reparația a fost extrem de dificila. Inima ei a fost, de asemenea, prea mare. In aceste cazuri la acest tip de pacienți înlocuirea valvei oferă, de asemenea, rezultate pozitive. Important este să se repare valva. Ea a avut o intervenție chirurgicală de reparare a valvei de foarte mare succes ın centrul nostru. În timpul intervenției chirurgicale, am redus și remodelat de asemenea partea dreaptă a inimii ei. Dupa operatie, inima ei şi-a recâștigat funcțiile normale complet.iar dupa 6 zile de la operatie, ea a fost externat și sa întors în țara sa ”
Merce își exprimă recunoștința și entuziasmul despre începerea unei noi vieti;
“Îi datorez foarte mult domnului Prof. Sertaç Çiçek și nu-i pot mulțumi îndeajuns. Turcia a devenit țara mea adevărată. Au existat medici care mi-a spus că nu exista nici un leac pentru mine si chiar mi-au recomandat un transplant de inimă. Înainte de a veni aici, am fost fără speranță și mi am pierdut bucuria de viață. Acum, eu nu pot să cred că mi-am recăpătat sănătatea .. “
Grigore P.
Country: Romania
În decembrie 2009 am constatat că am culoarea pielii schimbată în galben. La fel îmi erau şi ochii şi toată faţa, aşa că m-am internat la un spital din Bucuresti. Aici s-a constat că am icter mecanic, generat de o tumoră, posibil malignă, de circa 2 centimetri, care a obstrucţionat canalul coledoc (canalul de eliminare a bilei). La Bucureşti, medicii mi-au introdus pe canalul cu probleme un stent şi apoi dupa o saptamana de spitalizare am fost externat. Problemele de sănătatea au continuat, însă. Plin de speranţă, m-am internat la Constanţa unde, în ianuarie 2010, medicii au decis să ma opereze. Operatia s-a realizat ,constatându-se ca aveam pancreatită acută. Mi-au spus că nu pot face mai mult şi mi-au recomandat să mai aştept până îmi revin. Nu m-am resemnat şi am decis să încerc să ma tratez în Austria. Aici mi-au spus direct să vor să mă opereze, să scoată tumora de pe canalul coledoc. Nu le-a păsat că avea pancreatită şi nici măcar nu m-au diagnosticat cu aşa ceva. De fapt, nu mi-au spus concret ce am, aşa că mi-a fost teamă şi am refuzat să mă mai las tăiat degeaba încă o dată. In acest timp am aflat de un spital din Turcia.I-am contactat telefonic si le-am trimis analizele medicale facute in Romania si Austria. Dupa doua zile am fost contactat de personalul spitalului si planificat pentru prima vizita medicala. În urma investigaţiilor s-a confirmat natura canceroasă a tumorei, medicii din acest spital propunându-mi operarea ei. Aici încă de la prima investigaţie făcută, doctorii mi s-au părut mai serioşi, mai preocupaţi de starea mea, aşa că am decis să mă tratez la Istanbul. Operatia a decurs foarte bine si a constat in eliminarea colecistului,duodenului,o parte din stomac si intestinul subtire si coada pancreasului,inclusiv vecinatatile canalului coledoc. Au urmau si 5 sedinte de citostatice. După 5 zile de spitalizare, am fost externat şi, imediat ce am ajuns acasă, mi-am reluat activitatea. In fiecare an am fost la control medical si de fiecare data medicul specialist mi-a spus ca sunt foarte bine ,in sensul ca am scapat de cancer. In timpul spitalizarii am constat o grija deosebita pentru pacienti din partea medicilor si personalului,fapt mai rar intalnit in spitalele din Romania. Dovada faptul ca in scurt timp am fost pus pe picioare si in prezent ma simt foarte bine.
Grigore P.
Country: Romania
În decembrie 2009 am constatat că am culoarea pielii schimbată în galben. La fel îmi erau şi ochii şi toată faţa, aşa că m-am internat la un spital din Bucuresti. Aici s-a constat că am icter mecanic, generat de o tumoră, posibil malignă, de circa 2 centimetri, care a obstrucţionat canalul coledoc (canalul de eliminare a bilei). La Bucureşti, medicii mi-au introdus pe canalul cu probleme un stent şi apoi dupa o saptamana de spitalizare am fost externat. Problemele de sănătatea au continuat, însă. Plin de speranţă, m-am internat la Constanţa unde, în ianuarie 2010, medicii au decis să ma opereze. Operatia s-a realizat ,constatându-se ca aveam pancreatită acută. Mi-au spus că nu pot face mai mult şi mi-au recomandat să mai aştept până îmi revin. Nu m-am resemnat şi am decis să încerc să ma tratez în Austria. Aici mi-au spus direct să vor să mă opereze, să scoată tumora de pe canalul coledoc. Nu le-a păsat că avea pancreatită şi nici măcar nu m-au diagnosticat cu aşa ceva. De fapt, nu mi-au spus concret ce am, aşa că mi-a fost teamă şi am refuzat să mă mai las tăiat degeaba încă o dată. In acest timp am aflat de un spital din Turcia.I-am contactat telefonic si le-am trimis analizele medicale facute in Romania si Austria. Dupa doua zile am fost contactat de personalul spitalului si planificat pentru prima vizita medicala. În urma investigaţiilor s-a confirmat natura canceroasă a tumorei, medicii din acest spital propunându-mi operarea ei. Aici încă de la prima investigaţie făcută, doctorii mi s-au părut mai serioşi, mai preocupaţi de starea mea, aşa că am decis să mă tratez la Istanbul. Operatia a decurs foarte bine si a constat in eliminarea colecistului,duodenului,o parte din stomac si intestinul subtire si coada pancreasului,inclusiv vecinatatile canalului coledoc. Au urmau si 5 sedinte de citostatice. După 5 zile de spitalizare, am fost externat şi, imediat ce am ajuns acasă, mi-am reluat activitatea. In fiecare an am fost la control medical si de fiecare data medicul specialist mi-a spus ca sunt foarte bine ,in sensul ca am scapat de cancer. In timpul spitalizarii am constat o grija deosebita pentru pacienti din partea medicilor si personalului,fapt mai rar intalnit in spitalele din Romania. Dovada faptul ca in scurt timp am fost pus pe picioare si in prezent ma simt foarte bine.
Articole evidențiateı
- 6 Recomandări de alimentație pentru cei care țin post
- Ce este Boala X (Virusul X)?
- Cum se formează cancerul?
- Chistul Ovarian: Ce Este?
- Cancerul de col uterin
- Care Sunt Simptomele și Metodele de Tratament pentru Cancerul de Testicul?
- Simptome, Diagnostic și Procesul de Tratament al Cancerului de Vezică Urinară
- Cancerul de Ficat
- Ce este cancerul de stomac? Care sunt simptomele și tratamentul?
- Tiroid: Ce Este, Simptome, Diagnostic și Tratament