24 august 2023
Probleme oculare în timpul sarcinii
Oftalmologie (Boli oculare)
În paralel cu tehnologiile din viața de zi cu zi, evoluțiile din domeniul oftalmologiei aduc rezultate îmbucurătoare. Specialistul în Oftalmologie de la Centrul de Sănătate Anadolu, Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, subliniază că avantajul operațiilor cu lentile inteligente este că permit pacienților care doresc să vadă la distanță și aproape fără ochelari să aibă o vedere clară fără ochelari și afirmă: „Această metodă nu trebuie aplicată la pacienții care au cataractă sau alte afecțiuni oculare în afară de erori de refracție”. Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz a răspuns întrebărilor legate de tratamentul cu lentile inteligente.
Cuprins
6 întrebări despre tratamentul cu lentile inteligente Ce este "lentila inteligentă"? În ce probleme oculare se folosește? Ce avantaje oferă? Cum funcționează metoda, puteți descrie pe scurt procedura chirurgicală? Care este rata de succes? Cum influențează calitatea vieții pacientului? Pentru ce pacienți recomandați în mod special această metodă? Există lucruri de care pacienții trebuie să fie atenți după procedură? Când își pot relua viața normală?De fapt, termenul „lentilă inteligentă” este utilizat doar în țara noastră. Aplicarea la care se referă este utilizată în întreaga lume. De exemplu, în SUA, termenul „trifocal intraocular lens” este destul de comun. Lentila nu are „inteligență”, aplicația este o lentilă „multifocală”. Această aplicație este similară în concepție cu ochelarii și lentilele de contact multifocale. Numele acestei metode ar trebui să fie „lentilă multifocală” în țara noastră, la fel ca în întreaga lume. Deoarece, atunci când se spune „inteligent”, oamenii ar putea crede greșit că este o tehnică foarte diferită care poate rezolva toate problemele de vedere, indiferent de cauză. În realitate, deși problemele de vedere pot avea multe cauze, această metodă corectează doar problemele de vedere cauzate de câteva motive.
Această aplicație se aplică în timpul unei operații de cataractă tradiționale. În operațiile de cataractă efectuate anterior, se utilizau doar lentile monofocale. În acest caz, puteam ajusta vederea pacientului pentru un singur focal (departe sau aproape). Acest lucru este similar și în cazul ochelarilor. Cei care au probleme de vedere la distanță și aproape pot folosi două seturi de ochelari diferiți sau ochelari care arată atât la distanță, cât și aproape. Astăzi, în anumite grupuri de pacienți, dacă pacientul nu dorește să folosească ochelari, se poate obține vedere la distanță și aproape prin aplicarea lentilelor multifocale chiar și fără cataractă.
Aceste operații de lentile oferă pacienților care doresc să vadă la distanță și aproape fără ochelari, vedere fără ochelari
Procedura chirurgicală este similară cu o operație de cataractă de rutină, doar că în locul lentilei naturale a pacientului se implantează o lentilă multifocală în loc de una monofocală. Înainte de aceasta, se efectuează examinări și măsurători detaliate. Este foarte important să se stabilească în prealabil care pacienți sunt potriviți pentru această procedură.
Dacă pacientul potrivit este selectat, succesul și satisfacția sunt foarte ridicate. Dacă se aplică pacienților necorespunzători, insatisfacția poate fi de un grad deranjant.
Această metodă nu trebuie aplicată tuturor pacienților și nu ar trebui aplicată. Nu trebuie aplicată pacienților cu alte afecțiuni oculare în afară de cataractă sau erori de refracție. De exemplu, în cazurile de degenerescență maculară (boala punctului galben), glaucom (tensiune oculară), pacienți care au suferit anterior chirurgie refractivă (laser), modificări retiniene cauzate de diabet, probleme de cornee, sau miopie la persoanele sub vârsta medie, această metodă nu este recomandată.
Procesul post-operator este similar cu cel de după o operație de cataractă. La fel ca și în cazul operației de cataractă, pacienții pot reveni la viața normală în câteva zile până la o săptămână, în funcție de activitățile și mediul lor de viață. După operație, este necesar să se folosească picături timp de aproximativ 2 săptămâni până la o lună.
Data ultimei actualizări: 21 Şubat 2024
Data publicării: 21 Şubat 2024
0 min
Oftalmologie (Boli oculare)
Doctorii Secției
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Articole evidențiate
24 august 2023
Probleme oculare în timpul sarcinii
400 citit de ori
24 august 2023
13 alimente care sunt benefice pentru boala maculară
300 citit de ori
24 august 2023
De ce apare tremurul ochilor?
555 citit de ori
24 august 2023
Hipermetropie: Ce este, simptome, cauze și cum se tratează
555 citit de ori
24 august 2023
Conjunctivită: Ce este, Simptome, Cauze și Cum Se Tratează?
555 citit de ori
20 septembrie 2023
Ce Este Răceala Oculară, Cauzele, Simptomele și Tratamentul
11 octombrie 2023
Ce este transplantul de cornee? În ce cazuri se efectuează?
09 noiembrie 2023
Astigmatismul
12 decembrie 2023
Ce Este Orbirea Nocturnă, Simptomele, Diagnosticarea și Tratamentul
12 februarie 2024
Modalități de a vă proteja sănătatea oculară în fața vieții moderne
21 februarie 2024
Hipermetropie: Ce este, simptomele, cauzele și cum se tratează?
21 februarie 2024
Ce este cataracta? Simptomele și tratamentul cataractei
21 februarie 2024
Ce Este Boala Punctului Galben?
21 februarie 2024
Timpul Petrecut în Fața Ecranului Cauzează Miopie
02 aprilie 2024
Ce este astigmatismul, cauzele, simptomele și tratamentul său
17 aprilie 2024
Ce este uscăciunea oculară și cum poate fi tratată?
25 octombrie 2024
6 întrebări despre Terapia cu Lentile Inteligente
25 octombrie 2024
13 alimente benefice pentru boala petei galbene
25 octombrie 2024
Ce este boala petei galbene?
25 octombrie 2024
Ce este Obstrucția Canalelor Lacrimale? Simptome și tratament
25 octombrie 2024
Intervențiile chirurgicale cu laser în defecte de vedere
25 octombrie 2024
Ce este glaucomul (tensiunea oculară)? Simptome și tratament