24 august 2023
Probleme oculare în timpul sarcinii
Oftalmologie (Boli oculare)
„Ortokeratologia”, cunoscută sub numele de tratament pentru stoparea miopiei la copii, este, de asemenea, utilizată ca tratament pentru încetinirea progresiei miopiei (dificultatea de a vedea la distanță). Specialistul în Oftalmologie de la Centrul de Sănătate Anadolu, Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, subliniază că în cadrul tratamentului se folosesc lentile de contact special concepute pentru a remodela corneea cu scopul de a îmbunătăți vederea și afirmă: „Pentru a realiza o corecție permanentă a corneei, este necesar să purtați lentilele în special pe timpul nopții. Tratamentul cu ortokeratologie poate fi comparat cu tratamentul cu aparat dentar. În prima utilizare, lentilele corectează vederea în proporție de 60-70%, iar după aproximativ 3-4 săptămâni, se obține o corecție permanentă. Tratamentul este efectuat în special pentru a opri sau încetini progresia miopiei la copiii cu un istoric familial de miopie severă și la cei a căror miopie progresează rapid. În timpul aplicării acestui tratament, trebuie acordată o atenție deosebită igienei lentilelor”, a spus el. Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz a oferit informații importante pe acest subiect...
În tratamentul cu ortokeratologie, obiectivul este de a aplatiza centrul corneei, de a schimba modul în care lumina se refractă în ochi și de a ajunge la stratul retinian. Pentru ca tratamentul să fie eficient, lentilele trebuie purtate în mod regulat. Majoritatea lentilelor ortokeratologice sunt purtate pe timpul nopții pentru a aplatiza corneea, după care sunt îndepărtate în timpul zilei. Aceste lentile de noapte sunt rigide și permeabile la gaz, permițând astfel trecerea oxigenului necesar pentru a menține sănătatea ochiului, dar sunt suficient de rezistente pentru a remodela corneea. Dacă se renunță la purtarea lentilelor de noapte, ochii își vor recăpăta forma inițială după un timp, iar defectul de vedere poate reveni. Pentru o corecție definitivă, lentilele trebuie folosite în mod regulat.
Restabilirea maximă a vederii poate dura 2 săptămâni sau chiar mai mult. Unii oameni pot experimenta o îmbunătățire semnificativă a vederii chiar și în primele zile. Până când vă obișnuiți cu aceste lentile, ele pot fi simțite în ochi. Cu toate acestea, pe măsură ce utilizarea continuă, această senzație dispare. Riscurile utilizării acestor lentile sunt similare cu cele ale altor lentile de contact, dar pentru că persoanele care le folosesc pentru a opri progresia miopiei sunt de obicei copii, aceștia nu pot fi la fel de atenți la igienă ca adulții. Prin urmare, atenția familiilor devine mult mai importantă în acest caz.
Lentilele asigură claritatea vederii pe tot parcursul zilei. Aceste lentile au avantaje precum ușurința de aplicare, siguranța, lipsa durerii și faptul că nu este o metodă chirurgicală. Cu toate acestea, utilizarea regulată a acestor lentile este foarte importantă. Ortokeratologia este recomandată pentru persoanele cu astigmatism regulat, pentru cei care practică sporturi care sunt împiedicate de purtarea ochelarilor și pentru tinerii miopi. Acest tip de tratament poate fi aplicat pacienților cu miopie de aproximativ –0,75 dpt până la –5,00 dpt și astigmatism de până la –1,50 dpt. Persoanele cu miopie ușoară și care au întâmpinat complicații legate de lentilele de contact moi pot obține, de asemenea, un rezultat bun din tratamentul cu ortokeratologie. Cu toate acestea, anumite structuri oculare nu sunt potrivite pentru tratamentul cu ortokeratologie. Din păcate, această metodă de tratament nu este adecvată pentru persoanele cu astigmatism neregulat, astigmatism permanent, pupilă largă, pleoape căzute, cornee foarte plată sau sindrom de ochi uscat patologic.
Data ultimei actualizări: 21 Şubat 2024
Data publicării: 21 Şubat 2024
0 min
Oftalmologie (Boli oculare)
Doctorii Secției
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Articole evidențiate
24 august 2023
Probleme oculare în timpul sarcinii
400 citit de ori
24 august 2023
13 alimente care sunt benefice pentru boala maculară
300 citit de ori
24 august 2023
De ce apare tremurul ochilor?
555 citit de ori
24 august 2023
Hipermetropie: Ce este, simptome, cauze și cum se tratează
555 citit de ori
24 august 2023
Conjunctivită: Ce este, Simptome, Cauze și Cum Se Tratează?
555 citit de ori
20 septembrie 2023
Ce Este Răceala Oculară, Cauzele, Simptomele și Tratamentul
11 octombrie 2023
Ce este transplantul de cornee? În ce cazuri se efectuează?
09 noiembrie 2023
Astigmatismul
12 decembrie 2023
Ce Este Orbirea Nocturnă, Simptomele, Diagnosticarea și Tratamentul
12 februarie 2024
Modalități de a vă proteja sănătatea oculară în fața vieții moderne
21 februarie 2024
Hipermetropie: Ce este, simptomele, cauzele și cum se tratează?
21 februarie 2024
Ce este cataracta? Simptomele și tratamentul cataractei
21 februarie 2024
Ce Este Boala Punctului Galben?
21 februarie 2024
Timpul Petrecut în Fața Ecranului Cauzează Miopie
02 aprilie 2024
Ce este astigmatismul, cauzele, simptomele și tratamentul său
17 aprilie 2024
Ce este uscăciunea oculară și cum poate fi tratată?
25 octombrie 2024
6 întrebări despre Terapia cu Lentile Inteligente
25 octombrie 2024
13 alimente benefice pentru boala petei galbene
25 octombrie 2024
Ce este boala petei galbene?
25 octombrie 2024
Ce este Obstrucția Canalelor Lacrimale? Simptome și tratament
25 octombrie 2024
Intervențiile chirurgicale cu laser în defecte de vedere
25 octombrie 2024
Ce este glaucomul (tensiunea oculară)? Simptome și tratament