24 august 2023
Probleme oculare în timpul sarcinii
Yusuf Avni Yılmaz: "Avantajul operațiilor cu lentile inteligente este acela că oferă pacienților posibilitatea de a vedea fără ochelari."
de Yusuf Avni Yılmaz, Dr. în Oftalmologie
În paralel cu tehnologiile din lumea contemporană şi evoluțiile din domeniul oftalmologiei dau naștere, de asemenea, unor rezultate promițătoare. Specialistul în Oftalmologie al Centrului Medical Anadolu Medicul Chirurg Yusuf Avni Yılmaz afirmă că avantajul operațiilor cu lentile inteligente este acela că oferă pacienților posibilitatea de a vedea la depărtare sau apropiere fără ochelari. Acesta a spus: „Această metodă nu trebuie aplicată celor care suferă de o altă boală oculară decât cataracta sau eroarea de refracție”. Medicul Chirurg Yusuf Avni Yılmaz a răspuns la întrebări despre Terapia cu Lentile Inteligente.
De fapt, termenul „lentilă inteligentă” este un termen folosit doar în țara noastră. Însă această metodă este utilizată în întreaga lume. De exemplu, termenul „lentilă intraoculară trifocală” este destul de frecvent în Statele Unite ale Americii. Nu există „inteligență” în lentilă, aplicația este o lentilă „multifocală”. Această aplicație este similară cu logica ochelarilor și a lentilelor de contact multifocale. În țara noastră denumirea acestei metode, în loc de lentilă inteligentă, ar trebui să fie metoda „lentilă multifocală” la fel ca şi în întreaga lume. Pentru că atunci când spui „inteligent”, oamenii pot avea concepția greșită că este vorba despre o tehnică foarte diferită și care poate rezolva toate problemele de vedere, indiferent de motiv. Cu toate acestea, deși există multe cauze ale problemelor de vedere, această metodă poate corecta numai problemele de vedere datorate doar câtorva cauze.
Această tehnică se aplică în timpul unei intervenții chirurgicale convenționale de cataractă. În intervențiile chirurgicale de cataractă efectuate în trecut, erau utilizate numai lentile cu monofocalizare. În acest caz, era posibilă reglarea vederii pacientului doar la o singură focalizare (departe sau aproape). Acest lucru este valabil şi în cazul ochelarilor. Pacienții cu defecte de vedere la apropiere şi la distanță, așa cum pot folosi 2 ochelari separați, totodată pot folosi şi o singură pereche de ochelari cu care să vadă atât aproape cât şi la distanță. Astăzi, în unele grupuri de pacienți, dacă acesta nu dorește să folosească ochelari, vederea la distanță și aproape poate fi asigurată prin aplicarea lentilelor multifocale fără ca aceștia să fie supuși unei intervenții chirurgicale de cataractă.
Această intervenție chirurgicală cu lentile oferă pacienților posibilitatea de a vedea departe și aproape fără ochelari.
Această procedură chirurgicală nu este foarte diferită de o intervenție chirurgicală de cataractă de rutină, diferența o reprezintă faptul că după îndepărtarea lentilei naturale a pacientului în loc de o lentilă monofocală se plasează o lentilă multifocală. Cu toate acestea, anterior intervenției sunt făcute consulturi şi măsurări detailate. Este foarte important să se determine în primul rând dacă intervenția este potrivită sau nu pentru pacient.
Dacă este selectat pacientul adecvat, succesul și satisfacția sunt destul de mari. În cazul aplicării pacienților nepotriviţi, nemulțumirea postoperatorie poate atinge un nivel insuportabil.
Această metodă nu se aplică și nu trebuie aplicată fiecărui pacient. Nu trebuie aplicată celor care suferă de o boală oculară alta decât cataractă sau eroare de refracție. De exemplu, această metodă nu trebuie aplicată în grupuri de boli, cum ar fi degenerescența maculară (boala petelor galbene), glaucomul (tensiunea oculară), pacienților care au suferit o intervenție chirurgicală refractivă (laser), celor cu cu tulburări retiniene legate de diabet, celor cu probleme legate de cornee și pacienților care suferă de miopie sub vârsta mijlocie.
Procesul postoperatoriu este același ca și cel de după intervenția chirurgicală a cataractei. La fel ca şi în procesul de după intervenția chirurgicală a cataractei, pacienții pot reveni la viața normală într-o perioadă cuprinsă între câteva zile și o săptămână, în funcție de mediul lor de muncă și de viață. În perioada postprocedurală, trebuie utilizate picături pentru o perioadă de timp de aproximativ 2 săptămâni și o lună.
Data ultimei actualizări: 25 Ekim 2024
Data publicării: 13 Ağustos 2021
0 min
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Doctorii Secției
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Articole evidențiate
24 august 2023
Probleme oculare în timpul sarcinii
400 citit de ori
24 august 2023
13 alimente care sunt benefice pentru boala maculară
300 citit de ori
24 august 2023
De ce apare tremurul ochilor?
555 citit de ori
24 august 2023
Hipermetropie: Ce este, simptome, cauze și cum se tratează
555 citit de ori
24 august 2023
Conjunctivită: Ce este, Simptome, Cauze și Cum Se Tratează?
555 citit de ori
20 septembrie 2023
Ce Este Răceala Oculară, Cauzele, Simptomele și Tratamentul
11 octombrie 2023
Ce este transplantul de cornee? În ce cazuri se efectuează?
09 noiembrie 2023
Astigmatismul
12 decembrie 2023
Ce Este Orbirea Nocturnă, Simptomele, Diagnosticarea și Tratamentul
12 februarie 2024
Modalități de a vă proteja sănătatea oculară în fața vieții moderne
21 februarie 2024
Hipermetropie: Ce este, simptomele, cauzele și cum se tratează?
21 februarie 2024
Ce este cataracta? Simptomele și tratamentul cataractei
21 februarie 2024
Ce Este Boala Punctului Galben?
21 februarie 2024
Timpul Petrecut în Fața Ecranului Cauzează Miopie
02 aprilie 2024
Ce este astigmatismul, cauzele, simptomele și tratamentul său
17 aprilie 2024
Ce este uscăciunea oculară și cum poate fi tratată?
25 octombrie 2024
13 alimente benefice pentru boala petei galbene
25 octombrie 2024
Ce este boala petei galbene?
25 octombrie 2024
Ce este Obstrucția Canalelor Lacrimale? Simptome și tratament
25 octombrie 2024
Intervențiile chirurgicale cu laser în defecte de vedere
25 octombrie 2024
Ce este glaucomul (tensiunea oculară)? Simptome și tratament