24 august 2023
13 alimente care sunt benefice pentru boala maculară
Oftalmologie (Boli oculare)
În timpul sarcinii, pe lângă simptomele comune precum greața matinală, durerea de spate, oboseala, constipația, mâncărimea și umflarea picioarelor, se pot observa și plângeri legate de vedere încețoșată. Specialiștii spun că, în majoritatea cazurilor, vederea revine la normal după naștere. Potrivit Dr. Yusuf Avni Yılmaz, specialist în oftalmologie la Anadolu Sağlık Merkezi, „Cea mai mare parte a acestor probleme este legată de schimbările hormonale. Totuși, este foarte important să identificăm cauza înainte de a trage concluzii. Hipertensiunea sau diabetul gestațional care apar în timpul sarcinii pot, de asemenea, să provoace daune oculare temporare sau progresive. Tratarea acestor condiții este esențială pentru prevenirea eventualelor complicații” a explicat Dr. Yusuf Avni Yılmaz. Dr. Yılmaz a oferit informații despre problemele oculare care pot apărea în timpul sarcinii...
Hormonii de sarcină pot afecta ochii
Potrivit unui sondaj, când a fost întrebat „Care este cea mai incredibilă parte a maternității?”, 56% dintre mame au răspuns că este prima întâlnire cu bebelușul, 19% au menționat auzirea bătăilor inimii bebelușului pentru prima dată, iar 14% au spus că este prima dată când bebelușul lovește. În schimb, 39% dintre femeile însărcinate nu erau conștiente că ar putea avea probleme de vedere în timpul sarcinii. Deși există multe cauze posibile pentru vederea încețoșată, hormonii de sarcină sunt cel mai evident factor. Pe parcursul sarcinii, retenția de lichide afectează întregul corp, inclusiv globul ocular. Aceasta face ca corneea să devină mai groasă, ceea ce duce la vedere încețoșată. Un alt efect al acestor hormoni este reducerea producției de lacrimi, care scade acuitatea vizuală.
Problemele trebuie identificate și tratate
Alte afecțiuni care pot apărea în timpul sarcinii, cum ar fi hipertensiunea (preclampsie) sau diabetul gestațional, pot cauza daune oculare temporare sau progresive. Pe lângă vederea încețoșată, pot apărea sensibilitate la lumină, arsuri sau înțepături în ochi, afectând confortul zilnic. În astfel de cazuri, este important să se identifice problema și să se înceapă tratamentul rapid pentru a îmbunătăți confortul vieții și pentru a preveni posibilele complicații.
Schimbările în cornee pe durata sarcinii pot reduce toleranța pacienților care folosesc lentile de contact. În acest caz, schimbarea lentilelor cu ochelari ar putea fi benefică. Gradul de deficiență de vedere existent poate varia temporar în timpul sarcinii. Pacienții pot avea dificultăți în a vedea bine cu ochelarii sau lentilele pe care le foloseau anterior. Dacă este necesar să schimbați ochelarii, este bine să știți că aceasta este o schimbare temporară, iar lentilele scumpe nu sunt recomandate, deoarece efectele hormonale ale sarcinii vor dispărea și viziunea va reveni la starea anterioară.
Atacurile de migrenă pot deveni mai frecvente în timpul sarcinii
Atacurile de migrenă pot deveni mai frecvente în timpul sarcinii. Pentru a reduce sensibilitatea la lumină, se recomandă utilizarea ochelarilor de soare. În caz de ochi uscați, utilizarea lacrimilor artificiale este sigură și poate corecta această problemă. În concluzie, este important să se efectueze un examen oftalmologic în cazul oricărei probleme de vedere sau altor plângeri oculare apărute în timpul sarcinii. Deși multe dintre aceste plângeri sunt legate de schimbări fiziologice, unele necesită tratament. Este esențial să fiți mai atenți în caz de hipertensiune și diabet.
Data ultimei actualizări: 21 Eylül 2023
Data publicării: 21 Eylül 2023
3 min
Oftalmologie (Boli oculare)
Doctorii Secției
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Oftalmologie (Boli oculare)
Articole evidențiate
24 august 2023
13 alimente care sunt benefice pentru boala maculară
300 citit de ori
24 august 2023
De ce apare tremurul ochilor?
555 citit de ori
24 august 2023
Hipermetropie: Ce este, simptome, cauze și cum se tratează
555 citit de ori
24 august 2023
Conjunctivită: Ce este, Simptome, Cauze și Cum Se Tratează?
555 citit de ori
20 septembrie 2023
Ce Este Răceala Oculară, Cauzele, Simptomele și Tratamentul
11 octombrie 2023
Ce este transplantul de cornee? În ce cazuri se efectuează?
09 noiembrie 2023
Astigmatismul
12 decembrie 2023
Ce Este Orbirea Nocturnă, Simptomele, Diagnosticarea și Tratamentul
12 februarie 2024
Modalități de a vă proteja sănătatea oculară în fața vieții moderne
21 februarie 2024
Hipermetropie: Ce este, simptomele, cauzele și cum se tratează?
21 februarie 2024
Ce este cataracta? Simptomele și tratamentul cataractei
21 februarie 2024
Ce Este Boala Punctului Galben?
21 februarie 2024
Timpul Petrecut în Fața Ecranului Cauzează Miopie
02 aprilie 2024
Ce este astigmatismul, cauzele, simptomele și tratamentul său
17 aprilie 2024
Ce este uscăciunea oculară și cum poate fi tratată?
25 octombrie 2024
6 întrebări despre Terapia cu Lentile Inteligente
25 octombrie 2024
13 alimente benefice pentru boala petei galbene
25 octombrie 2024
Ce este boala petei galbene?
25 octombrie 2024
Ce este Obstrucția Canalelor Lacrimale? Simptome și tratament
25 octombrie 2024
Intervențiile chirurgicale cu laser în defecte de vedere
25 octombrie 2024
Ce este glaucomul (tensiunea oculară)? Simptome și tratament