21 august 2023
Durerea de genunchi nu trebuie ignorată
Epiculul tenismenului se referă la durerea care apare în locul unde tendoanele mușchilor antebrațului se atașează de osul de pe partea exterioară a cotului.
Epiculul tenismenului se referă la durerea care apare în locul unde tendoanele mușchilor antebrațului se atașează de osul de pe partea exterioară a cotului. Durerea poate fi cauzată de micile rupturi ale tendonului. Durerea poate radia și în antebraț și în încheietura mâinii. Odihna și utilizarea medicamentelor prescrise de medic pot ajuta la reducerea simptomelor. Totuși, pentru un diagnostic corect, medicul poate solicita diverse investigații. În funcție de rezultatele, medicul va recomanda tratamentul adecvat sau poate considera că este necesar ca persoana să efectueze exerciții sub supravegherea unui fizioterapeut.
Epiculul tenismenului apare atunci când tendoanele care leagă mușchii de oase sunt supraîncărcate. Este o afecțiune care se manifestă prin ruperea sau umflarea tendoanelor care leagă mușchii antebrațului de osul superior al brațului. Inflamația rezultată din epiculul tenismenului se dezvoltă din cauza utilizării excesive a brațului și a deformării care apare în urma acestei utilizări. Denumirea provine de la tenismeni, care sunt adesea afectați din cauza prinderii strânse a rachetelor, ceea ce duce la dureri de braț. Epiculul tenismenului provoacă dureri în jurul părții externe a cotului și se extinde spre antebraț. În termeni medicali, este cunoscut și sub numele de epicondilită laterală sau tendinopatie epicondilară laterală. Totuși, epiculul tenismenului poate apărea la orice persoană care își utilizează intens brațele. Atunci când durerea este localizată pe partea exterioară a cotului, medicul poate suspecta epiculul tenismenului. Aceasta se datorează utilizării repetate a mușchilor din jurul cotului în timpul mișcării. Oprirea activității care a cauzat leziunea poate permite vindecarea epiculului tenismenului fără tratamente grave. Epiculul tenismenului este o leziune cauzată de utilizarea excesivă, în general din activități care implică prindere repetată, întinderea încheieturii și sarcini fizice. Factori de risc includ:
Epiculul tenismenului este o problemă dureroasă cauzată de utilizarea excesivă a brațului. Durerea poate fi temporară sau se poate agrava. Pe măsură ce durerea se intensifică, poate îngreuna lucrul sau activitatea fizică. De asemenea, poate afecta abilitatea de a prinde obiectele. Epiculul tenismenului poate provoca dureri și sensibilitate în partea exterioară a cotului și partea superioară a antebrațului. Mișcări precum strângerea mâinii sau rotirea mânerului ușii pot deveni dureroase. Presiunea pe partea exterioară a cotului poate agrava durerea. Simptomele epiculului tenismenului includ:
Când o persoană se prezintă la o unitate medicală din cauza durerii de braț, medicul efectuează un examen fizic pentru a verifica durerea, umflarea și rigiditatea articulației cotului. Medicul poate pune întrebări despre activitățile care pot cauza durerea. Pentru diagnostic, pot fi necesare teste suplimentare. Probleme precum artrita pot provoca dureri asemănătoare cu cele ale epiculului tenismenului. Radiografiile, ultrasonografia, imagistica prin rezonantă magnetică (IRM) sau tomografia computerizată (CT) pot fi utilizate pentru a exclude artrita sau fracturile osoase. Electromiografia (EMG) poate fi utilizată pentru a verifica țesuturile musculare și nervoase. Dacă medicul suspectează că simptomele sunt legate de o problemă a gâtului, poate solicita o scanare prin rezonantă magnetică pentru a verifica posibile hernii de disc sau artrită în zona gâtului.
Executarea mișcărilor repetate ale brațului poate duce la oboseala și deteriorarea mușchilor antebrațului. Un tendon individual leagă mușchiul din braț de proeminența osoasă de pe partea exterioară a cotului. Pe măsură ce mușchiul din braț se obosește din cauza utilizării excesive, sarcina asupra tendonului crește. Această suprasolicitare poate cauza inflamație și durere cunoscută sub numele de tendinită. Activități precum jocul de tenis, lucrările de grădinărit sau pictura, care implică utilizarea excesivă a încheieturii și a antebrațului, pot duce la dureri de epicul tenismenului. Meserii care implică mișcări repetitive ale încheieturii și antebrațului, cum ar fi măcelăria, dulgheria și instalațiile, pot de asemenea contribui la această problemă. Persoanele cu risc de epicul tenismenului includ:
Epiculul tenismenului se poate vindeca de obicei de la sine cu puțin tratament, dacă nu sunt prezente leziuni grave. Există opțiuni de tratament non-chirurgicale și minim invazive pentru epiculul tenismenului. În special, poate fi necesar să se odihnească și să se oprească sau să se reducă activitățile timp de câteva săptămâni pentru a permite vindecarea tendonului. De asemenea, se poate recurge la opțiunea de injecții PRP. În cazuri avansate, opțiunile chirurgicale sunt disponibile. Țesutul deteriorat poate fi înlocuit cu tendon și mușchi sănătoși dintr-o altă parte a corpului. De asemenea, poate fi recomandat să se folosească o orteză după apariția epiculului tenismenului pentru a preveni recidiva simptomelor. Medicamentele analgezice pot fi prescrise pentru a reduce durerea. Epiculul tenismenului nu ar trebui să fie tratat de unul singur; este necesar un plan de tratament stabilit de un medic.
Pe lângă tratamentele clinice, terapia prin exerciții poate include exerciții prescrise și concepute pentru scopuri terapeutice specifice. Exercițiile efectuate sub supravegherea unui medic pot restabili funcția normală a mușchilor sau pot reduce durerea cauzată de leziuni. Aceste exerciții trebuie realizate sub supravegherea unui medic și trebuie urmate recomandările. Exercițiile care pot ajuta în general la epiculul tenismenului includ:
Persoanele cu risc de epicul tenismenului pot reduce acest risc prin modificări ale stilului de viață. Iată ce se poate face pentru a preveni epiculul tenismenului:
Data ultimei actualizări: 06 Temmuz 2023
Data publicării: 06 Temmuz 2023
Ordopedie şi Traumatologie
Ordopedie şi Traumatologie
Ordopedie şi Traumatologie
Ordopedie şi Traumatologie
Ordopedie şi Traumatologie
Ordopedie şi Traumatologie