Ataşehir
İnci  Küçükercan
Dr. Spec.

İnci Küçükercan

Din 2005 lucrează ca medic specialist biochimie la Centrul de Sănătate Anadolu.

Specialitate

  • Biochimie

  • Specialist în biochimie și biochimie clinică

  • Managementul instituțiilor de sănătate

  • Medicina muncii

  • Siguranța pacientului

  • Satisfacția pacientului

  • Concentrarea pacientului

Educație

  • Universitate 

Universitatea din Istanbul Facultatea de Medicină Cerrahpaşa, Istanbul 1984

Managementul instituțiilor de sănătate universitare Anadolu, Eskişehir  

  • Instruire de specialitate 

Dr. Spitalul de Formare și Cercetare Lütfi Kırdar, Departamentul de Biochimie și Biochimie Clinică

Instituțiile pentru care lucrează

  • Dr. Spitalul de instruire și cercetare Lütfi Kırdar

  • Policlinica UNIMED

  • Centrul de Sănătate Anadolu

  • Asociația Turcă de Biochimie

  • Asociația de biochimie clinică

  • Asociația Specialiștilor în Biochimie Clinică

  • Camera Medicală din Istanbul

Marmara University Facultatea de Educație pentru Sănătate, Microsoft, Windows 95 și Office 97 Programe Programe Certificat de utilizare,  20 martie-5 mai 1998

Institutul Turc de Standarde, TS-EN-ISO 9000:2000 Training System Management Quality, Dr.Lütfi Kırdar Kartal Training and Research Hospital, 2002

Seminar de formare în managementul timpului la Unimed, 12-13 iunie 2003

Seminar de formare personală de calitate la Unimed, 10 iulie 2003.

Asociația turcă de biochimie clinică Filiala din Istanbul, Managementul și calitatea organizației de laborator, 3-4 aprilie 2004

Asociația Specialiștilor în Biochimie Clinică II. Congresul Național, Curs de Biostatistică, Bodrum 21-25 septembrie 2004

Asociația Turcă de Biochimie Clinică Filiala din Istanbul, Curs de electroforeză, Istanbul 01 februarie 2008

Asociația turcă de biochimice Filiala din Istanbul, Rolul statisticilor în studiile științifice: metode și domenii de aplicare de cunoscut, 26-27 martie 2012

1- Türkalp I, Küçükercan İ, Kaptanağası A, Çamursoy N. Nivelurile anticorpilor anticardiolipin și ale anticoagulantului lupus în bolile cerebrovasculare ischemice și relațiile dintre ele. Revista Medicală a Spitalului Haydarpaşa Numune. 1995; 35(1): 1-8.

2- Türkalp I, Çamursoy N, Kaptanağası A,Turan ZL, Küçükercan İ. Valoarea ferritinei serice în diagnosticul anemiei feriprive la copiii cu vârste între 0-6 ani. Revista Medicală a Spitalului Haydarpaşa Numune. 1997; 37(1,2): 12-18.

3- Türkalp I, Kaptanağası A, Sezer F, Çamursoy N, Küçükercan İ. Compararea metodelor de determinare a creatininei prin sarkozin oxidază și metoda Jaffe. Revista Medicală a Spitalului Haydarpaşa Numune. 1997; 37(1,2): 25-29.

4- Yalçınkaya C, Gibson KM, Gündüz E, Koçer N, Fıçıcıoğlu C, Küçükercan İ. Descoperiri RMN în deficitul de succinat semialdehidrogenază. Neuropediatrie. 2000; 31: 45-46.

5- Orçun A, Küçükercan İ, Bakmaz G. Importanța troponinei T cardiace în evaluarea reperfuziei la pacienții cu infarct miocardic acut. Revista Medicală a Spitalului Haydarpaşa Numune. 2001; 41(1): 17-19.

6- Orçun A, Çamursoy N, Küçükercan İ. Lp(a) ca factor de risc în ateroscleroză. Dezvoltare Clinică. 2001; 14: 37-40.

7- Küçükercan İ, Çakır Ö, Tokdemir G, Baloğlu G, Orçun A. Compararea metodelor de măsurare a activității și masei CK-MB la pacienții cu infarct miocardic acut și la cei sănătoși. Revista Medicală a Spitalului Kartal Educație și Cercetare. 2003; 14(1): 27-29.

8- Küçükercan İ, Orçun A, Baloğlu G,.Gözaydın H, Tekçe B. Studiul corelației nivelurilor HbA1c cu vârsta. Revista Medicală a Spitalului Kartal Educație și Cercetare. 2003; 14(2): 95-97.

9- Küçükercan İ, Gözaydın H, Baloğlu G, Orçun A. Studiul nivelului de deoksipridinolin liber la femeile postmenopauzale netratate. Dezvoltare Clinică,

10- Orçun A, Küçükercan İ, Çakır Ö, Kolcu N, Tekçe B. Compararea criteriilor de diagnostic pentru diabetul zaharat. Revista Turcă de Biochimie Clinică. 2003; 2: 69-74.

11- Gözaydın H, Küçükercan İ, Ökte M, Baloğlu G, Tunçbilrk N, Orçun A. B-C telopeptidul terminal și osteocalcina; pot fi utile în diagnosticarea osteoporozei? Revista Turcă de Biochimie Clinică. 2004; 2(1):35-40.

12- Tekçe B, Orçun A, Küçükercan İ, Çamursoy N, Çakır Ö. Compararea tehnologiei de microscopie flow cu microscopie manuală în examinarea microscopică a urinei. Revista Medicală a Spitalului Kartal Educație și Cercetare. Acceptat pentru publicare în numărul 3 din 2003.

 

COMUNICĂRI

 

1- I. Congres Național de Biochimie Clinică. 19-23 aprilie 2000, Kuşadası. P:81. Lipoproteina(a) ca factor de risc în ateroscleroză.

2- 17. Congres Național de Biochimie, 24-27 iunie 2002, Ankara. P.111. Studiul nivelului de deoksipridinolin liber la femeile postmenopauzale netratate.

3- 17. Congres Național de Biochimie, 24-27 iunie 2002, Ankara. P112. Compararea metodelor de măsurare a activității și masei CK-MB la pacienții cu infarct miocardic acut și la cei sănătoși.

4- III. Congres Național de Biochimie Clinică, 30 aprilie-4 mai 2003, Izmir. P-42. Compararea criteriilor de diagnostic pentru diabet.

5- III. Congres Național de Biochimie Clinică, 30 aprilie-4 mai 2003, Izmir. P-43. Relația între HbA1c și OGTT în diagnosticarea diabetului.

6- III. Congres Național de Biochimie Clinică, 30 aprilie-4 mai 2003, Izmir. P-44. Studiul modificării nivelurilor HbA1c în funcție de vârstă la subiecți normali.

7- Congresul Asociației Specialiștilor în Biochimie Clinică I. Național, Zilele Biochimiei Clinice, 1-4 octombrie 2003, Ürgüp. P-90. β-C telopeptidul terminal și osteocalcina; pot fi utile în diagnosticarea osteoporozei?

8- IV. Congres Național de Biochimie Clinică, 5-9 septembrie 2004, Marmaris. P-104. Valorile NT-proBNP la pacienții hemodializați cu insuficiență cardiacă.

9- IV. Congres Național de Biochimie Clinică, 5-9 septembrie 2004, Marmaris. P-122. Efectul examenului rectal digital asupra nivelurilor serice complexe de antigen specific prostatic.

10- IV. Congres Național de Biochimie Clinică. 5-9 septembrie 2004, Marmaris. P-123. Efectul hemodializei asupra PSA total, PSA liber, raportul PSA liber/total și PSA complex.

11- IV. Congres Național de Biochimie Clinică, 5-9 septembrie 2004, Marmaris. P-136. Crearea valorilor mediane pentru AFP, HCG și fE3 pe baza datelor noastre de laborator.

12- Congresul Asociației Specialiștilor în Biochimie Clinică II. Național, 21-25 septembrie 2004, Bodrum. P-83. Nivelurile de Proteină C și Proteină S la pacienții cu diabet de tip II.

Interese

Trigliceride: Ce sunt, scăderea, creșterea și tratamentul

Trigliceridele, care sunt una dintre substanțele importante pentru organism, sunt în esență un tip de grăsime. Trigliceridele influențează multe sisteme, începând cu metabolismul energetic. Din acest motiv, menținerea valorilor trigliceridelor în echilibru este considerată sănătoasă. Atât scăderea cât și creșterea trigliceridelor pot duce la probleme importante de sănătate, astfel încât tratamentul este necesar în aceste situații.

Sedimentație: Ce este, scăderea, creșterea și tratamentul

În prezent, tehnologiile de sănătate se dezvoltă tot mai mult, iar, în consecință, diagnosticarea și tratamentul bolilor devin mai ușoare. Testele de sânge sunt o metodă foarte utilizată de medici pentru diagnosticarea diferitelor boli. Sedimentația este un test de sânge solicitat în mod special atunci când se suspectează prezența unei infecții în organism. În plus, valorile sedimentației sunt importante pentru diagnosticarea unor boli precum anumite tipuri de cancer, anemia (lipsa de sânge), bolile de inimă și vase de sânge, diabetul (boala de zahăr), bolile renale și afecțiunile tiroidiene.

PCT: Ce Este, Scăderea, Creșterea și Tratamentul

Testul de procalcitonină, cunoscut sub denumirea de PCT, este utilizat pentru a măsura nivelul de procalcitonină din sânge. Este un indicator important în cazul infecțiilor bacteriene și al dezvoltării sepsisului. În aceste două situații, în care celulele de apărare ale organismului sunt activate intens, valoarea procalcitoninei atinge de obicei un vârf în a doua sau a patra oră. PCT este valoarea care indică rata de răspândire a infecției sau a sepsisului în circulația sanguină. Pe lângă acestea, în cazurile de meningită, tumori de țesut, sau respingerea organelor după un transplant, valoarea PCT trebuie monitorizată de către medic pe parcursul întregului proces.

MCH: Ce Este, Scăderea, Creșterea și Tratamentul

Celulele roșii din sânge, care transportă oxigenul, își îndeplinesc funcția prin intermediul proteinei hemoglobinei, care are capacitatea de a se lega de oxigen. Cantitatea de hemoglobină este importantă pentru transportul suficient de oxigen în corp și pentru funcționarea sănătoasă a metabolismului. De aceea, valoarea MCH, care indică cantitatea medie de hemoglobină din celulele roșii din sânge, este importantă.

Hemoglobina (HGB): Ce Înseamnă Scăderea și Creșterea?

Hemoglobina (HGB) este un tip de protein prezent în celulele roșii ale sângelui și este unul dintre parametrii care sunt analizați în aproape toate testele de sânge. De obicei, hemoglobina face parte dintr-un grup de teste de sânge cunoscut sub denumirea de numărărea completă a sângelui sau hemogramă și este utilizată pentru a investiga diverse probleme de sănătate, printre care anemia (lipsa de sânge) este una dintre cele mai frecvente. Este esențial ca nivelul hemoglobinei să se încadreze în intervalul de valori considerat normal pentru sănătate. Atunci când se constată scăderea sau creșterea hemoglobinei, trebuie investigată cauza acestui dezechilibru și trebuie inițiat un tratament adecvat.

Ce Este HCT (Hematocrit), Ce Înseamnă Scăderea și Creșterea Sa și Cum Se Tratează

Celulele roșii din sânge sunt produse de măduva osoasă. Acestea sunt cunoscute și sub numele de eritrocite. Rolul eritrocitelor este de a distribui oxigenul în întregul corp. Pentru a evalua capacitatea de oxigen a corpului, se pot efectua diferite teste. Hematocritul este unul dintre aceste teste. Ce este hematocritul? Care este valoarea sa normală? Cum se tratează scăderea sau creșterea hematocritului? Puteți afla răspunsuri mai detaliate la aceste întrebări citind continuarea textului.

Deficitul de Acid Folic: Ce Este, Cauze, Simptome și Tratament

Deficitul de acid folic se referă la nivelurile anormal de scăzute de acid folic din organism, cauzate de diverse motive

Ferritina: Ce Este, Semnele și Tratamentul Nivelului Ridicat sau Scăzut

Ferritina este un complex de proteine care controlează stocarea și eliberarea mineralului de fier din organism. Deoarece fierul poate fi stocat, nivelul scăzut sau ridicat al ferritinei indică cantitatea de fier din organism. Este unul dintre primele valori verificate în analiza de sânge, cunoscută și sub numele de hemogramă. Cantitatea de fier din sânge este esențială pentru transportul oxigenului către celule și pentru transportul dioxidului de carbon din celule către plămâni. Fierul este necesar pentru menținerea vitalității celulelor și pentru îndeplinirea funcțiilor celulare. Deficitul de ferritină poate cauza probleme de sănătate semnificative, începând de la oboseală și ducând până la dezvoltarea anemiei.

Deficitul de Fier: Ce Este, Simptomele și Tratamentul

Deficitul de fier apare atunci când în organism nu există o cantitate suficientă de mineral de fier. Acest lucru duce la scăderea numărului de celule roșii din sânge (eritrocite) și provoacă o afecțiune cunoscută sub numele de „anemie” sau „anemie”. Fierul este necesar pentru producerea unei proteine, numită „hemoglobină”, care se găsește în structura eritrocitelor și este responsabilă pentru transportul oxigenului în organism. Anemia prin deficit de fier este cel mai frecvent tip de anemie întâlnit în întreaga lume.

Ce este deficitul de zinc și care sunt simptomele acestuia?

Zincul este unul dintre mineralele esențiale de care corpul are nevoie și care se găsește în mod natural în unele alimente vegetale și animale. Mineralele sunt elemente anorganice necesare pentru menținerea funcțiilor vitale ale corpului. Aproximativ 4-6% din corpul uman este compus din minerale. Una dintre cele mai importante caracteristici ale mineralelor este că nu pot fi produse de organism. Cu alte cuvinte, pentru a satisface nevoile de minerale ale corpului, acestea trebuie obținute din alimente sau suplimente alimentare. Zincul este unul dintre mineralele esențiale necesare pentru organism. Deficitul de zinc apare atunci când nu se consumă suficient zinc prin dietă sau există probleme care afectează absorbția zincului în corp. Întrebări precum „Ce este zincul, care sunt beneficiile sale?”, „Cum se recunoaște deficitul de zinc?”, „Ce alimente conțin zinc?” și „În ce persoane apare deficitul de zinc?” sunt detaliate în continuarea textului.

ALT: Ce este, scăderea, creșterea și tratamentul său

Enzimele sunt proteine care ajută la accelerarea reacțiilor chimice din organism. Ele funcționează ca și catalizatori (descompunători) în celule. Există mii de tipuri diferite de enzime. ALT este una dintre ele. ALT, prescurtarea pentru alanină transaminază, este un tip de enzimă care se găsește în principal în ficat, dar și în rinichi și alte organe. Corpul folosește ALT pentru a transforma alimentele în energie. Totuși, nivelurile prea mari sau prea mici de ALT pot cauza anumite probleme de sănătate.

Ce Este Hemograma (Numărătoarea Completă a Sângelui)?

În prezent, testele de sânge sunt prima evaluare utilizată pentru diagnosticarea majorității bolilor. Hemograma, cunoscută și sub denumirile CBC (Complete Blood Count) sau test de hemogramă, este aplicată zilnic unui număr mare de pacienți în spitale și oferă informații esențiale atât pentru diagnostic, cât și pentru urmărirea evoluției. Interpretarea testelor de sânge de către medici specialiști, în combinație cu istoricul pacientului și luarea în considerare a altor boli, ajută la ghidarea tratamentului aplicat de medic. Prin intermediul testului de hemogramă, numărul normal de celule din sânge este comparat cu numărul de celule al pacientului. În anumite condiții patologice, identificarea celulelor anormale sau creșterea numărului acestora poate ajuta la diagnosticarea bolilor. Cu doar câteva mililitri de sânge prelevați de la pacient, laboratorul poate furniza informații valoroase pentru orientarea tratamentelor.