Vaccinul pentru Migrenă: Ce Este, Diagnosticul și Metodele de Tratament

Durerea de migrenă este o durere care durează ore întregi și este de o intensitate insuportabilă, împiedicând în mare măsură persoana afectată să își continue viața de zi cu zi.

Durerea de migrenă, care poate dura ore întregi și poate fi de o intensitate insuportabilă, împiedică persoana să își continue activitățile zilnice. Este atât de severă încât nu poate fi ameliorată de analgezice și poate duce la o stare de epuizare, slăbiciune și negativism. Deși adoptarea unui stil de viață sănătos este importantă în tratarea migrenei, aceasta nu garantează succesul complet în prevenirea atacurilor de migrenă. Din acest motiv, cercetările au condus la dezvoltarea vaccinului pentru migrenă. Aplicarea vaccinului pentru migrenă poate fi o salvare pentru cei care suferă de migrenă, având potențialul de a preveni migrenele într-o măsură semnificativă atunci când este aplicat corect și în doza adecvată.

Pentru persoanele afectate de migrenă, durerea de cap poate fi însoțită de diferite simptome. Migrena apare de obicei în perioada adolescenței și este foarte puțin probabil să apară în timpul vârstei adulte. Atacurile de migrenă pot fi atât de severe încât pot obliga persoana să se culce. Durerea de migrenă este resimțită intens în zona frunții, în partea din spate a capului și în spatele urechii. Simptomele cum ar fi consumul excesiv de apă și creșterea excesivă a apetitului pot apărea alături de durerea de cap. Problemele digestive precum constipația, diareea și indigestia pot fi observate la persoanele cu migrenă. Problemele mintale pot include senzația constantă de oboseală, dificultăți de concentrare și neatenție. Deși dieta antiinflamatoare poate reduce numărul atacurilor de migrenă, nu oferă o soluție completă pentru prevenirea acestora. Din acest motiv, vaccinul pentru migrenă este o metodă de tratament dezvoltată special pentru migrenă, utilizată frecvent de persoanele afectate.

Ce Este Vaccinul pentru Migrenă?

Persoanele care au suferit ani de zile de dureri de migrenă și nu au găsit o soluție pot afla, după ce cercetează ce este vaccinul pentru migrenă și își cunosc beneficiile, cum să își îmbunătățească calitatea vieții prin aplicarea acestuia. Durerea cauzată de migrenă apare ca urmare a prezenței moleculei CGRP între neurotransmițători. CGRP poate apărea nu doar în creier, ci și în alte părți ale corpului.

Mecanismul de acțiune al vaccinului pentru migrenă funcționează pe două căi diferite. În primul rând, acesta se leagă de molecula CGRP, neutralizându-o. În al doilea rând, moleculele care se leagă de locurile unde CGRP se poate lega în celule inhibă CGRP-ul, prevenind astfel apariția durerii.

Pe lângă inhibarea receptorilor CGRP, există și o altă formulă dezvoltată pentru vaccinul împotriva migrenei. În această formulă, ingredientul activ „galcanezumab” se leagă direct de CGRP, neutralizându-l. Ambele formule au ca punct de plecare neutralizarea CGRP care declanșează atacul de migrenă.

Principiul de aplicare al vaccinului pentru migrenă este de a neutraliza molecula CGRP și de a elimina durerile. Anticorpii CGRP sunt neutralizați prin vaccinul pentru migrenă și se aplică cu doze specifice pentru a elimina durerile pe termen lung. Vaccinul pentru migrenă (injectabil) a fost aprobat în 2018 de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) pentru utilizarea ca protecție împotriva migrenelor.

Vaccinul pentru migrenă, ca multe alte vaccinuri, este transportat printr-un lanț frigorific. După ce pacienții obțin vaccinul pentru migrenă de la o instituție de sănătate sub supravegherea unui medic, pot aplica vaccinul și pe cont propriu. Totuși, dacă persoana are o afecțiune cronică subiacente sau alergii, este mai indicat să fie administrat sub supravegherea unui medic în spital. Vaccinul pentru migrenă trebuie aplicat timp de 3 luni, începând de la doza de încărcare din prima lună. Tratamentul nu trebuie întrerupt. Dozele de vaccin administrate la fiecare patru săptămâni trebuie să continue timp de 3 luni. Dacă durerile nu scad suficient și medicul consideră necesar, tratamentul cu vaccinul pentru migrenă poate fi continuat sub supraveghere pentru încă 3 luni.

Deși vaccinul pentru migrenă este numit „injectabil”, o singură doză nu este suficientă. De aceea, tratamentul regulat cu vaccinul pentru migrenă timp de cel puțin 3 luni are o probabilitate foarte mare de a da rezultate pozitive.

Vaccinul pentru Migrenă: În Ce Tipuri de Migrenă Este Aplicabil?

Pentru aplicarea vaccinului împotriva migrenei, există anumite criterii care trebuie îndeplinite. Aceste criterii necesită examinare neurologică pentru diagnostic și tratament. Protocolul de vaccinare aplicat sub supravegherea unui specialist a avut rezultate pozitive. Pentru a putea beneficia de vaccinul pentru migrenă, pacienții trebuie să fi suferit de patru atacuri de migrenă într-o perioadă de o lună. De asemenea, este necesar să fie un adult de peste 18 ani pentru a primi vaccinul. Există și pacienți care nu pot beneficia de vaccin din cauza unor reacții alergice. De asemenea, vaccinul nu se aplică femeilor însărcinate sau care alăptează.

Migrenele sunt în general clasificate în două tipuri: cu aură și fără aură. Migrena fără aură este cel mai frecvent tip de migrenă. Deși cele două tipuri de migrenă nu diferă prin intensitatea durerii, simptomele pe care le provoacă sunt diferite. În plus, migrena cronică poate fi considerată un al treilea tip de migrenă. Vaccinul pentru migrenă poate fi aplicat pentru toate tipurile de migrenă: cronică, cu aură și fără aură. Indiferent de tipul de migrenă, este recomandat să consultați un specialist neurolog înainte de a utiliza vaccinul pentru migrenă.

Care Sunt Avantajele Vaccinului pentru Migrenă?

Vaccinul pentru migrenă este o metodă de tratament preventivă și curativă pentru eliminarea durerilor. Alte medicamente și analgezice utilizate pentru migrenă pot doar să amelioreze temporar durerea. Deoarece nu se poate prezice când va începe durerea, persoanele pot fi nevoite să se confrunte cu durerea fără a lua analgezicul la momentul potrivit.

În plus, analgezicele și alte medicamente pot provoca efecte secundare, cum ar fi oboseală și somnolență. Vaccinul pentru migrenă nu are astfel de efecte și oferă un confort de tratament pe termen lung, nu doar temporar. De asemenea, absența atacurilor de migrenă contribuie la îmbunătățirea calității vieții. Medicamentele pentru migrenă pot fi utilizate și pentru alte tratamente, dar nu au o formulă specială pentru a vindeca migrena. Utilizarea constantă a acestora poate fi enervantă și inconfortabilă. În schimb, vaccinul pentru migrenă se aplică o dată la 4 săptămâni, fără a impune un tratament intensiv și o obligație constantă. Astfel, procesul de tratament devine mai ușor de gestionat. Vaccinul pentru migrenă oferă o soluție de durată și este avantajos datorită aplicării simple și rapide. Acesta permite tratamentul migrenei fără a necesita intervenții chirurgicale sau anestezie.

Care Sunt Efectele Secundare ale Vaccinului pentru Migrenă?

Ca în orice tratament, vaccinul pentru migrenă poate provoca efecte secundare în anumite organisme. De aceea, este extrem de important să beneficiați de control neurologic, aplicarea de către medic și monitorizarea de către neurolog. Efectele secundare posibile ale vaccinului pentru migrenă pot include:

  • Reacții alergice: Poate provoca reacții alergice la persoanele cu afecțiuni autoimune sau sensibilitate.
  • Constipație: Pot apărea probleme legate de sistemul digestiv, cum ar fi constipația, la persoanele care au primit injecția pentru migrenă.
  • Durere: Poate apărea durere în zona unde a fost administrat vaccinul. Totuși, aceasta este de obicei temporară. Dacă simptomele precum febra și durerea devin intense și afectează viața cotidiană, trebuie să contactați medicul neurolog.

Vaccinul pentru migrenă este utilizat în prezent ca singurul medicament profilactic specializat pentru migrenă. Deoarece ingredientul activ al vaccinului este dezvoltat specific pentru CGRP, acesta are o rată scăzută a efectelor secundare și un efect pozitiv ridicat. Sub supravegherea unui neurolog specialist, puteți începe tratamentul cu vaccinul la momentul și în modul potrivit pentru dumneavoastră. Puteți aplica vaccinul acasă sau puteți solicita administrarea acestuia de către medicul dumneavoastră. Medicul va decide dacă vaccinul este potrivit pentru dumneavoastră în funcție de evoluția bolii, frecvența și severitatea atacurilor. Dacă suferiți de dureri de migrenă care vă afectează viața de zi cu zi, consultați medicul dumneavoastră pentru a discuta despre injecția pentru migrenă. Vaccinul pentru migrenă poate ajuta la ameliorarea simptomelor precum durerea, oboseala, slăbiciunea și lipsa de concentrare. Nu uitați să faceți o consultare medicală pentru o abordare corectă și personalizată.

Sağlık Merkezi
Anadolu Sağlık Merkezi

Medicină Nucleară

Medicină Nucleară

Doctorii Secției

Revizuiește Unitatea Medicală
Gebze

Medicină Nucleară

Conf. Dr. Kezban Berberoğlu

Gebze

Medicină Nucleară

Conf. Dr. Kezban Berberoğlu

Afișează tot

Articole evidențiate

Cafeaua excesivă și stresul pot cauza tremurat

Cafeaua excesivă și stresul pot cauza tremurat

Laboratoriu de Somn

Laboratoriu de Somn

Ce Este Afazia, Care Sunt Tipurile, Diagnosticarea și Tratamentul

Ce Este Afazia, Care Sunt Tipurile, Diagnosticarea și Tratamentul

Ce Este Boala Alzheimer? Simptomele și Tratamentul

Ce Este Boala Alzheimer? Simptomele și Tratamentul

Ce Este Bună pentru Durerile de Cap? Cum Se Ameliorează Durerile de Cap?

Ce Este Bună pentru Durerile de Cap? Cum Se Ameliorează Durerile de Cap?

Demență (Senilitate): Ce Este, Care Sunt Tipurile, Diagnostic și Tratament

Demență (Senilitate): Ce Este, Care Sunt Tipurile, Diagnostic și Tratament

Epilepsie: Ce Este, Cauzele, Simptomele și Tratamentul

Epilepsie: Ce Este, Cauzele, Simptomele și Tratamentul

Epilepsie: Tipuri de Crize, Simptome și Metode de Tratament

Epilepsie: Tipuri de Crize, Simptome și Metode de Tratament

Ce este sindromul picioarelor neliniștite? Care sunt simptomele sale?

Ce este sindromul picioarelor neliniștite? Care sunt simptomele sale?

Ce este meningita, care sunt simptomele, ce o cauzează și cum se poate preveni?

Ce este meningita, care sunt simptomele, ce o cauzează și cum se poate preveni?

Botox pentru Migrenă: Ce Este, Cum și Pe Ce Zone Se Aplică

Botox pentru Migrenă: Ce Este, Cum și Pe Ce Zone Se Aplică

Ce Este Scleroza Multiplă (MS)? Simptomele și Tratamentul

Ce Este Scleroza Multiplă (MS)? Simptomele și Tratamentul

Narkolepsie: Ce Este, Simptome, Cauze și Cum se Tratează?

Narkolepsie: Ce Este, Simptome, Cauze și Cum se Tratează?

Tulburarea de Spectru Autist: Ce Este, Cum Se Recunoaște?

Tulburarea de Spectru Autist: Ce Este, Cum Se Recunoaște?

Parkinson: Ce Este, Simptomele, Diagnostic și Tratament

Parkinson: Ce Este, Simptomele, Diagnostic și Tratament

Ce Este Sincopele (Leșinul), Ce Tipuri Există și Când Trebuie Consultat un Medic?

Ce Este Sincopele (Leșinul), Ce Tipuri Există și Când Trebuie Consultat un Medic?

Boala SMA (Atrofia Musculară Espinală): Ce Este, Cauzele, Simptomele și Tratamentul

Boala SMA (Atrofia Musculară Espinală): Ce Este, Cauzele, Simptomele și Tratamentul

Sindromul Tourette: Ce Este, Simptome, Cauze și Cum Se Tratează?

Sindromul Tourette: Ce Este, Simptome, Cauze și Cum Se Tratează?

Insomnie: Ce Este, Cauzele, Simptomele, Tratamentul

Insomnie: Ce Este, Cauzele, Simptomele, Tratamentul

Vaccinați-vă împotriva migrenei!

Vaccinați-vă împotriva migrenei!

Boala ALS

Boala ALS

Ce este eficient pentru migrenă? Cum se ameliorează durerea de migrenă?

Ce este eficient pentru migrenă? Cum se ameliorează durerea de migrenă?

Postul poate declanșa migrenele

Postul poate declanșa migrenele

Ce Este Bun pentru Uitare? Cum Trece Uitarea?

Ce Este Bun pentru Uitare? Cum Trece Uitarea?

Afișează tot