Tratamentul greșit a dus la răspândirea cancerului în întregul corp

H.G., o designer de modă de 51 de ani și mamă a două copii, a aflat că, după ce a fost diagnosticată cu cancer de sân și a suferit o mastectomie, cancerul s-a răspândit în ficat, oase, plămâni și pancreas din cauza unui tratament greșit. Ea a spus: „Datorită tratamentului greșit, cancerul s-a răspândit în întregul meu corp. Deși mergeam frecvent la controale, nu au observat tumora. Am fost la un pas de moarte. Aveam 13 tumori doar în ficat, am luptat foarte mult pentru a mă vindeca și am reușit. Cu tratamentul aplicat de medicul meu, întregul meu corp a fost curățat în 6 luni și am reușit să mă ridic în picioare. Se credea că aveam doar 3 luni de trăit.”

H.G. a declarat că „În 2014, am fost diagnosticată cu cancer de sân de stadiul 2 la sânul stâng. Am suferit o mastectomie. La biopsie, rezultatele au fost diferite: la un spital am primit un rezultat, iar la altul, unul diferit. În baza rezultatului greșit al biopsiei, mi s-a aplicat tratament cu chimioterapie. Am făcut 8 cure de chimioterapie, dar din cauza tratamentului greșit, chimioterapia a fost foarte grea pentru mine. După chimioterapie, au început controalele. La primul control de 3 luni, mi s-a spus că am un țesut conjunctiv de 1 cm în ficat, dar nu au insistat asupra acestuia. În februarie 2017, când am venit pentru un control, am aflat că cancerul s-a răspândit în întregul meu corp și am fost distrusă.”

Am considerat că am mai trăit puțin pe baza cercetărilor de pe internet

H.G. a spus: „La începutul acestui an, am început să am mâncărimi severe pe corp. Am citit pe internet și am aflat că mâncărimile pot fi un simptom al cancerului de ficat, dar nu am luat în considerare această posibilitate. Fratele meu, de asemenea, se confruntă în prezent cu cancer pulmonar. Într-o zi, când stăteam cu fratele meu și cumnata mea, cumnata mi-a spus că mi s-au îngălbenit ochii. Am mers imediat la doctor și, în urma testelor, am aflat că am icter foarte ridicat. Doctorul a solicitat urgent o ecografie a ficatului. După ecografie, s-a descoperit că am 13 tumori în ficat. Tumorile aveau dimensiuni de 3, 4, 5 și 6 cm. Când am aflat că am 13 tumori în ficat, am fost devastată, lumea mea s-a prăbușit. Deoarece nu puteam primi tratament până când icterul nu scădea, mi-au montat un PTK. Această metodă implică introducerea unei ace prin piele, sub anestezie locală, în canalele biliare din ficat, pentru a face o imagine a căilor biliare. În timpul acestui proces, se montează un dren pentru a permite eliminarea bilei și a reduce icterul. A fost un proces foarte dureros. În acea perioadă, căutam și eu un doctor. Căutând informații pe internet, am început să îmi calculez cât mai am de trăit. Am doi copii mici, unul de 11 ani și altul de 9 ani. A fost o perioadă foarte grea. M-am gândit mereu la cine voi lăsa copiii mei dacă voi muri. Totuși, am decis să mă mobilizez. Am început să mă îndepărtez de veștile rele și să caut povești de viață ale persoanelor care s-au recuperat de la această boală. Într-o zi, am găsit în ziar povestea unui pacient tratat de Prof. Dr. Necdet Üskent. Interviul cu acest pacient m-a impresionat foarte mult. Acest pacient a trăit aceleași probleme ca mine și s-a recuperat. După ce am citit această poveste, am cerut imediat o programare cu Necdet Hoca în februarie.”

S-a spus că este țesut conjunctiv, dar a fost cancer

H.G. a relatat că „Am apelat la Prof. Dr. Necdet Üskent de la Anadolu Sağlık Merkezi, specialist în oncologie medicală și coordonator al Științelor Oncologice, deoarece cancerul se răspândise în întregul meu corp și eram într-o stare foarte gravă. Necdet Hoca mi-a explicat tratamentul și ce trebuie făcut. Nu mi-a prezis niciodată durata de viață. A vorbit într-un mod foarte optimist, în ciuda tuturor. Am decis să lupt pentru a trăi. Desigur, frica de moarte mă cuprindea uneori. Dar am decis să trăiesc pentru copiii mei. S-au efectuat PET/CT și s-a descoperit că am cancer în oase, plămâni, pancreas și ficat, adică în întregul meu corp. Până acum, neobservarea cancerului a fost complet din cauza greșelilor medicilor și a tratamentului greșit. La primul meu control, mi s-a spus că am țesut conjunctiv în ficat și nu i s-a acordat niciun interes.”

Tratamentul nu poate fi aplicat până când ficatul nu se îmbunătățește

H.G. a explicat că tratamentul a început cu ficatul: „La Anadolu Sağlık Merkezi, s-a efectuat radyoembolizare, deoarece ficatul trebuia să fie salvat pentru a continua tratamentul. În radyoembolizare, similar cu angiografia, se intră în corp prin inghin și se ajunge la tumoră, unde se aplică radioterapia doar asupra tumorii, iar vasele care alimentează tumora sunt blocate. Acest tratament a fost complicat, dar foarte eficient. După o lună, ficatul meu s-a recuperat și valorile mele s-au normalizat. În această perioadă, am început să mă simt mai bine. Radyoembolizarea a fost foarte eficientă pentru mine. După radyoembolizare, a început procesul de chimioterapie pentru a preveni răspândirea suplimentară a cancerului. La începutul bolii aveam aproximativ 56-57 de kilograme, dar am început chimioterapia cu 49 de kilograme. Bolile hepatice pot distruge complet o persoană dintr-o dată, dar, din fericire, am supraviețuit.”

O minunat

H.G. a explicat: „Prof. Dr. Necdet Üskent a solicitat o nouă biopsie pentru a verifica rezultatele diferite de la diferite spitale. Cu rezultatul noii biopsii, s-a confirmat că am primit un tratament greșit anterior. Dacă Necdet Hoca nu ar fi observat această situație, acum aș fi putut primi din nou un tratament greșit și poate chiar să mor. În timpul celor 4 cure de chimioterapie, am început să iau din nou în greutate. Era foarte evident că chimioterapia funcționa. Chiar și eu simțeam că ceva în corpul meu se îmbunătățește. Am revenit la starea mea activă. După cele 4 cure de chimioterapie, s-a efectuat un PET/CT. Rezultatele erau foarte bune și Necdet Hoca a decis să facă încă 4 cure de chimioterapie în scop de protecție. Am primit un răspuns complet de la chimioterapie, iar corpul meu a fost curățat complet de cancer. Aceasta este o adevărată minune. Când am început să mă îmbunătățesc, doctorul meu mi-a spus: 'Erai conștientă de starea în care te afli?' De fapt, aveam o viață de aproximativ 3 luni rămasă, dar doctorul meu nu mi-a spus acest lucru și a făcut tot posibilul pentru a mă menține în viață. Nu mi-a lăsat niciodată să simt această negativitate. Îi datorez viața mea. Nu voi putea niciodată să-i plătesc datoria.”

Eram un pacient în stadiul final

H.G. a spus: „Copiii mei sunt cei care m-au legat de viață. Poporul nostru numește această boală 'boală gravă'. Nimeni nu înțelege pe nimeni. Am arătat întotdeauna bine, chiar și în cele mai rele momente. Mi-au căzut părul, am căutat peruci potrivite pentru mine. Mergeam la cursuri de engleză și am continuat să merg. Mergeam la cursuri de muzică populară, am ieșit din chimioterapie și am participat la concerte, unde am cântat. Când am primit primul diagnostic, nu le-am spus copiilor nimic, nu am putut explica, dar au înțeles văzând că mi-au căzut părul. Le-am spus că voi lupta împotriva bolii mele și nu voi renunța. Eram un pacient în stadiul final. Că sunt încă în viață este o minune pentru mine. Această boală mi-a învățat multe. Am început să mă iubesc mai mult acum. Nu mă sacrific pentru nimeni acum. În trecut, eram foarte sacrificată. Frica de moarte este ceva foarte rău. Am văzut asta. Știu că viața mea se va încheia într-un loc, dar am simțit că nu va fi din cauza cancerului și am luptat. Nimeni să nu-și piardă speranța, să lupte. În acest proces, cei mai mari susținători ai mei au fost soțul meu, copiii mei și familia mea. Nu m-au lăsat niciodată singură.”

Boala și procesul de tratament devin o carte

H.G. a povestit: „M-am căsătorit la 34 de ani și am devenit mamă foarte târziu. Am luat fiul meu în brațe la 39 de ani și am dat o bătălie imensă pentru a-l aduce în lume. Îmi transform experiențele de sarcină și de boală într-o carte. Am urmat tratamente pentru a deveni mamă și am pierdut un copil. Am dat lupte mari în această viață. Vreau să fiu o sursă de speranță pentru femei în această privință. Vreau să transmit mesajul că nu trebuie să-și piardă speranța în legătură cu copiii. Chiar și la 40-42 de ani poți deveni mamă. Este important să fii puternică, să nu renunți și să lupți.”

„Pacienta era într-o stare extrem de gravă când a venit la noi“

Prof. Dr. Necdet Üskent (Specialist în Oncologie Medicală și Coordonator al Științelor Oncologice la Anadolu Sağlık Merkezi)

„Pacienta era într-o stare extrem de gravă când a venit la noi. Cancerul se răspândise foarte mult în ficat și oase. Metastazele din ficat blocaseră căile biliare și provocaseră icterul. Mai întâi, am plasat un cateter în căile biliare pentru a scoate bila și a reduce icterul. Apoi am prelevat din nou o biopsie din ficat. S-a constatat că structura biologică a cancerului de sân era diferită de cea diagnosticată inițial. Conform primei evaluări, pacienta primise tratament hormonal și medicamentos într-un alt centru. În noua biopsie pe care am efectuat-o, am observat că unele valori nu erau pozitive, ci negative. Din acest motiv, tratamentele hormonale anterioare nu au avut efect și boala a progresat rapid. În departamentul nostru de radiologie, am realizat un radioembolizator pe ficat și, prin aplicarea unui tratament mai adecvat pentru diagnosticul de „cancer de sân triplu negativ”, am observat că boala a regresat complet. În prezent, PET-CT arată un răspuns complet la metastazele din ficat și oase. Starea clinică s-a îmbunătățit semnificativ și nu există nicio plângere sau semn de boală. Totuși, pacienta va rămâne sub observație atentă.”

Sağlık Merkezi
Anadolu Sağlık Merkezi

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Doctorii Secției

Revizuiește Unitatea Medicală
Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Prof. Dr. Altan Kır

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Prof. Dr. Hale Başak Çağlar

Gebze Ataşehir

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Prof. Dr. İlker Tinay

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Prof. Dr. Necdet Üskent

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Prof. Dr. Şeref Kömürcü

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Prof. Dr. Yeşim Yıldırım

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Conf. Dr. Eda Tanrıkulu Şimşek

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Dr. Spec. Mehmet Doğu Canoğlu

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Dr. Spec. Rashad Rzazade

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Dr. Spec. Sinan Karaaslan

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Prof. Dr. Altan Kır

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Prof. Dr. Hale Başak Çağlar

Gebze Ataşehir

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Prof. Dr. İlker Tinay

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Prof. Dr. Necdet Üskent

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Prof. Dr. Şeref Kömürcü

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Prof. Dr. Yeşim Yıldırım

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Conf. Dr. Eda Tanrıkulu Şimşek

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Dr. Spec. Mehmet Doğu Canoğlu

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Dr. Spec. Rashad Rzazade

Gebze

Centrul de oncologie (Centrul de cancer)

Dr. Spec. Sinan Karaaslan

Afișează tot

Articole evidențiate

„Cancerul genetic” sau „cancerul ereditar”?

„Cancerul genetic” sau „cancerul ereditar”?

13 Modalități de a Preveni Cancerul

13 Modalități de a Preveni Cancerul

Ce este cancerul de pancreas și cum se aplică „operația Whipple” în procesul de tratament?

Ce este cancerul de pancreas și cum se aplică „operația Whipple” în procesul de tratament?

Cancerul de piele: Ce este, simptomele, diagnosticul și tratamentul

Cancerul de piele: Ce este, simptomele, diagnosticul și tratamentul

Ce este cancerul de stomac? Care sunt simptomele și tratamentul?

Ce este cancerul de stomac? Care sunt simptomele și tratamentul?

Care sunt simptomele și metodele de tratament ale cancerului de pancreas?

Care sunt simptomele și metodele de tratament ale cancerului de pancreas?

Ce este cancerul de rect? Care sunt simptomele cancerului de rect?

Ce este cancerul de rect? Care sunt simptomele cancerului de rect?

Cancerul oral: Ce este, cauze, simptome și tratament

Cancerul oral: Ce este, cauze, simptome și tratament

CANCERELE DE CAP ȘI GÂT: CE SUNT, CAUZELE, SIMPTOMELE ȘI TRATAMENTUL

CANCERELE DE CAP ȘI GÂT: CE SUNT, CAUZELE, SIMPTOMELE ȘI TRATAMENTUL

Cancerul lingual: Ce este, simptome, tipuri

Cancerul lingual: Ce este, simptome, tipuri

Ce este cancerul faringian? Simptome și procesul de tratament

Ce este cancerul faringian? Simptome și procesul de tratament

Cancerul nazofaringian: Simptome, Cauze și Tratament

Cancerul nazofaringian: Simptome, Cauze și Tratament

Cancerul de Ficat

Cancerul de Ficat

Cancerul vezicii biliare: Simptome, Cauze și Tratament

Cancerul vezicii biliare: Simptome, Cauze și Tratament

Cancerul osos: Ce este, Tipuri, Simptome, Diagnostic și Tratament

Cancerul osos: Ce este, Tipuri, Simptome, Diagnostic și Tratament

Cancerul de Țesuturi Moi (Sarkom): Ce Este, Simptome, Tipuri și Tratament

Cancerul de Țesuturi Moi (Sarkom): Ce Este, Simptome, Tipuri și Tratament

Simptome, Diagnostic și Procesul de Tratament al Cancerului de Vezică Urinară

Simptome, Diagnostic și Procesul de Tratament al Cancerului de Vezică Urinară

Care sunt simptomele cancerului de prostată? Stadiile și tratamentul

Care sunt simptomele cancerului de prostată? Stadiile și tratamentul

Care Sunt Simptomele și Metodele de Tratament pentru Cancerul de Testicul?

Care Sunt Simptomele și Metodele de Tratament pentru Cancerul de Testicul?

Cancerul de col uterin

Cancerul de col uterin

Cancerul vulvar: Ce este, Tipuri, Simptome, Diagnostic și Tratament

Cancerul vulvar: Ce este, Tipuri, Simptome, Diagnostic și Tratament

Cancerul de col uterin: Simptome, Tipuri și Tratament

Cancerul de col uterin: Simptome, Tipuri și Tratament

Cum se formează cancerul?

Cum se formează cancerul?

Oncologie Ortopedică

Oncologie Ortopedică

Cancerul limfatic (Linfom) - Simptome și Metode de Tratament

Cancerul limfatic (Linfom) - Simptome și Metode de Tratament

Leucemie (Cancerul de sânge): Ce Este, Simptome, Diagnostic și Metode de Tratament

Leucemie (Cancerul de sânge): Ce Este, Simptome, Diagnostic și Metode de Tratament

Ce este cancerul pulmonar? Simptomele și tratamentul său

Ce este cancerul pulmonar? Simptomele și tratamentul său

Îngrijire paliativă: Ce este, Cum se obține, Care sunt condițiile?

Îngrijire paliativă: Ce este, Cum se obține, Care sunt condițiile?

Ce este biopsia lichidă? Cum se efectuează biopsia lichidă?

Ce este biopsia lichidă? Cum se efectuează biopsia lichidă?

Care Sunt Simptomele, Cauzele și Tratamentul Cancerului Laringian

Care Sunt Simptomele, Cauzele și Tratamentul Cancerului Laringian

Tipurile de Cancer de Piele, Diagnostic și Procese de Tratament

Tipurile de Cancer de Piele, Diagnostic și Procese de Tratament

Ce este cancerul? Metode de diagnostic și tratament

Ce este cancerul? Metode de diagnostic și tratament

Falsuri despre cancerul cunoscute greșit

Falsuri despre cancerul cunoscute greșit

Ce este imunoterapia? Cum se aplică imunoterapia?

Ce este imunoterapia? Cum se aplică imunoterapia?

Ce este cancerul ovarian, simptomele și tratamentul său

Ce este cancerul ovarian, simptomele și tratamentul său

Simptomele și Metodele de Tratament ale Cancerului de Rinichi

Simptomele și Metodele de Tratament ale Cancerului de Rinichi

Durerea cauzată de cancer

Durerea cauzată de cancer

Tumorile osoase

Tumorile osoase

Ce este tratamentul cancerului? Cum se efectuează tratamentul cancerului?

Ce este tratamentul cancerului? Cum se efectuează tratamentul cancerului?

Nu mai pierdeți timp în diagnosticarea cancerului

Nu mai pierdeți timp în diagnosticarea cancerului

Diagnosticarea și tratamentul cancerului ovarian

Diagnosticarea și tratamentul cancerului ovarian

Inteligența Artificială în PET/CT Digital: Revoluționarea Diagnosticării Cancerului  

Inteligența Artificială în PET/CT Digital: Revoluționarea Diagnosticării Cancerului  

Tehnologie inteligentă pentru tratamentele împotriva cancerului: MR LINAC 

Tehnologie inteligentă pentru tratamentele împotriva cancerului: MR LINAC 

Gata cu pierderile de timp în diagnosticarea cancerului

Gata cu pierderile de timp în diagnosticarea cancerului

Mielomul Multiplu

Mielomul Multiplu

Cancerul de Col Uterin

Cancerul de Col Uterin

13 Modalități de Proteja împotriva Cancerului

13 Modalități de Proteja împotriva Cancerului

Cancerului de Sân

Cancerului de Sân

Cancerului Pancreatic

Cancerului Pancreatic

Chirurgia Sânilor

Chirurgia Sânilor

Cancerului Pulmonar

Cancerului Pulmonar

Ce este cancerul pancreatic și cum se utilizează

Ce este cancerul pancreatic și cum se utilizează

Un apel din partea soției pacientului nostru, Mihail Daniel, către pacienții noștri. Aveți dreptul să cereți o a doua opinie!

Un apel din partea soției pacientului nostru, Mihail Daniel, către pacienții noștri. Aveți dreptul să cereți o a doua opinie!

Ultrasonografia endobronșică - diagnosticul și stadializarea într-o singură ședință!

Ultrasonografia endobronșică - diagnosticul și stadializarea într-o singură ședință!

Tehnica Fibroscan

Tehnica Fibroscan

Cum poți avea grijă de ficatul tău?

Cum poți avea grijă de ficatul tău?

Cancer pulmonar – Simptome. Cauze. Tratament

Cancer pulmonar – Simptome. Cauze. Tratament

Cancer de colon – Cauze. Simptome. Tratamente

Cancer de colon – Cauze. Simptome. Tratamente

Chirurgia robotică

Chirurgia robotică

Modificarea numărului consiliilor tumorale din cadrul Centrului Medical Anadolu

Modificarea numărului consiliilor tumorale din cadrul Centrului Medical Anadolu

Icterul mecanic – cauze, simptome, tratament

Icterul mecanic – cauze, simptome, tratament

Depistarea precoce a cancerului la sân prin screening

Depistarea precoce a cancerului la sân prin screening

Boala arterială coronariană (cardiopatia ischemică) – ce trebuie să știi

Boala arterială coronariană (cardiopatia ischemică) – ce trebuie să știi

Care sunt avantajele chirurgiei robotice în chirurgia toracică?

Care sunt avantajele chirurgiei robotice în chirurgia toracică?

Ce este cancerul de col uterin

Ce este cancerul de col uterin

Buletin “Sănătate” – Num.18

Buletin “Sănătate” – Num.18

Buletin “Sănătate” – Num.19

Buletin “Sănătate” – Num.19

Opinie medicala gratuita pe 28 iunie - vizita Conf. Prof Yesim Yildirim

Opinie medicala gratuita pe 28 iunie - vizita Conf. Prof Yesim Yildirim

Opinie medicala gratuita pe 10 mai 2018 - vizita prof. dr. oncolog Seref Komürcü

Opinie medicala gratuita pe 10 mai 2018 - vizita prof. dr. oncolog Seref Komürcü

Buletin “Sănătate” – Num.14, 2017

Buletin “Sănătate” – Num.14, 2017

Radioembolizare pentru Cancer de Ficat Primar si Metastatic

Radioembolizare pentru Cancer de Ficat Primar si Metastatic

MR-TRUS FUSION: biopsie tratament cancer prostata

MR-TRUS FUSION: biopsie tratament cancer prostata

7 martie 2017 - opinie medicala gratuita prof. dr. oncolog Serdar Turhal

7 martie 2017 - opinie medicala gratuita prof. dr. oncolog Serdar Turhal

Vizita in Bucuresti conf. prof. Yesim Yildirim - opinie medicala gratuita

Vizita in Bucuresti conf. prof. Yesim Yildirim - opinie medicala gratuita

Videoconferinta - opinie medicala gratuita conf. prof. oncolog Yesim Yildirim

Videoconferinta - opinie medicala gratuita conf. prof. oncolog Yesim Yildirim

Buletin "Sănătate" al Centrul Medical Anadolu - Numărul 8, 2016

Buletin "Sănătate" al Centrul Medical Anadolu - Numărul 8, 2016

Buletin "Sănătate" al Centrul Medical Anadolu - Numărul 9, 2016

Buletin "Sănătate" al Centrul Medical Anadolu - Numărul 9, 2016

Buletin "Sănătate" al Centrul Medical Anadolu - Numărul 7, 2016

Buletin "Sănătate" al Centrul Medical Anadolu - Numărul 7, 2016

CTC Metoda revoluționară de screening a cancerului

CTC Metoda revoluționară de screening a cancerului

Martie – Luna Sanatatii Femeii la Centrul Medical Anadolu

Martie – Luna Sanatatii Femeii la Centrul Medical Anadolu

Opțiuni de tratament pentru copiii bolnavi de cancer

Opțiuni de tratament pentru copiii bolnavi de cancer

Afișează tot