Sănătate și Boală Pediatrică

Sănătate și Boală Pediatrică

La Secția de Sănătate și Îngrijire Pediatrică a Centrului Medical Anadolu sunt oferite următoarele servicii:

Monitorizarea Copiilor Sănătoși

  • Primul și al doilea săptămână după naștere
  • Între 0 și 6 luni: lunar
  • Între 6 și 12 luni: la fiecare 2 luni
  • Între 1 și 2 ani: la fiecare 3 luni
  • După 2 ani: la fiecare 6 luni

În aceste consultații, se evaluează creșterea copilului (înălțime, greutate, circumferința capului), dezvoltarea și examenul fizic. De asemenea, se administrează vaccinuri conform recomandărilor Ministerului Sănătății și Organizației Mondiale a Sănătății și se oferă consultanță pentru prevenirea bolilor. Dezvoltarea fizică, socială și psihologică a bebelușilor este monitorizată.

Vaccinuri

  • Toate vaccinurile pentru copii, inclusiv cele administrate la centrele de sănătate și cele care nu sunt administrate acolo, sunt disponibile.
  • Acestea includ vaccinurile de rutină, vaccinul anual anti-gripal, vaccinul împotriva meningococului, vaccinul HPV (pentru cancerul de col uterin) și toate celelalte vaccinuri pentru copilărie.

Examinări de tip Check-up

  • Check-up anual: Începând cu vârsta de 4 ani, se oferă consultații anuale.
  • Check-up adolescențial: Între 10 și 16 ani se oferă servicii de examinare anuală.

Interese

Ce este dislexia, cauzele, simptomele și tratamentul acesteia

Dislexia este un termen format din cuvintele grecești „dys” și „lexia”, care înseamnă „insuficiență”. Dislexia este un tip de dificultate de învățare care interferează cu modul în care creierul procesează limbajul scris. Persoanele cu dislexie întâmpină probleme cu citirea și abilitățile legate de citire. Abilitățile de citire ale acestor persoane sunt mult sub nivelul așteptat, luând în considerare vârsta biologică, nivelul de inteligență măsurat și educația primită.

Cum ar trebui să fie micul dejun al bebelușului? Micul dejun al bebelușului în funcție de luni

Micul dejun al bebelușilor este important pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă. În primele șase luni, bebelușii trebuie hrăniți exclusiv cu lapte matern, însă, începând cu luna a șasea, la recomandarea medicului, se poate trece la alimente complementare. Aceste alimente furnizează energia necesară și substanțele nutritive esențiale pentru o creștere sănătoasă. Pregătirea unor mese sănătoase pentru micul dejun, care să răspundă nevoilor bebelușului, va influența pozitiv obiceiurile sale alimentare.

Constipația la Sugari

Constipația, una dintre cele mai frecvente probleme întâlnite la sugari, este o afecțiune care poate fi tratată cu ușurință. Aceasta poate provoca probleme la nivelul sistemului digestiv, dificultăți de alimentație, disconfort și dureri abdominale. Constipația se caracterizează prin defecări dificile, dure și dureroase, ce apar la intervale de 3-4 zile. Poate fi cauzată de predispoziția genetică, medicamente, dieta sau administrarea de picături de fier. Sugarii nou-născuți fac în medie 4 scaune moi în prima săptămână după naștere. La sugarii care sunt alăptați, numărul scaunelor poate ajunge până la șase și scaunele sunt moi, de culoare galbenă aurie și foarte lichide. În schimb, scaunele sugarii care sunt hrăniți cu formulă pe bază de lapte de vacă pot fi de culoare verde, mai solide și cu un miros neplăcut. Aceasta este cauzată de alergia sau intoleranța sistemului digestiv la proteinele din laptele de vacă.

Ce trebuie să știți despre varicelă

Varicela este o boală contagioasă caracterizată prin erupții cutanate roșii. Deși apare în principal la copii, poate afecta persoane de toate vârstele. Erupțiile de pe corp se pot transforma în vezicule cu puroi. Alte simptome pot include febră mare, dureri de cap, dureri corporale, slăbiciune și pierderea apetitului. Simptomele varicelei încep să apară la aproximativ 10-21 de zile după infectare și sunt de obicei ușoare sau moderate. Cea mai frecventă modalitate de transmitere a varicelei este prin aerosoli respiratori, dar poate fi transmisă și prin contact direct sau contact cu suprafețe infectate. Varicela poate fi de obicei tratată acasă și se pot folosi medicamente pentru reducerea febrei și pentru ameliorarea mâncărimii.

Varicela: Ce este, Simptomele, Contagiozitatea și Tratamentul

Varicela este o boală contagioasă caracterizată prin apariția de erupții cutanate roșii. Deși este frecventă în rândul copiilor, poate afecta persoane de toate vârstele. Roșeața corporală apărută poate evolua în vezicule pline cu lichid. Alte simptome includ febră mare, dureri de cap, dureri corporale, oboseală și pierderea apetitului. Simptomele varicelei încep să apară la aproximativ 10-21 de zile după expunerea la virus și sunt, în general, ușoare sau moderate. Cel mai frecvent mod de transmitere a varicelei este pe calea aerului, dar aceasta poate fi răspândită și prin contact direct sau prin contactul cu suprafețe contaminate. Varicela poate fi de obicei tratată acasă cu medicamente pentru reducerea febrei și ameliorarea mâncărimii.

Virusul Rotavirus: Ce este, Cum se transmite, Simptomele, Tratamentul

Virusul rotavirus este o infecție virală comună care cauzează diaree, în special la copiii cu vârsta sub 5 ani. Studiile au arătat că în fiecare an, la nivel mondial, există aproximativ 100 de milioane de cazuri de gastroenterită cauzate de virusul rotavirus. În prezent, există mai multe vaccinuri disponibile împotriva virusului rotavirus și sunt implementate programe de vaccinare. Cu toate acestea, boala rămâne o problemă de sănătate importantă care afectează încă multe persoane. Care sunt simptomele virusului rotavirus? Cum se transmite? Cum se tratează? Puteți găsi răspunsurile la aceste întrebări și alte detalii pe care le-ați putea dori despre virusul rotavirus în continuarea textului.

Care Sunt Simptomele Rujeolei? Tratamentul Rujeolei

Rujeola este una dintre cele mai frecvente boli infecțioase în copilărie și este o boală virală care poate apărea și la adulți dacă nu se asigură vaccinarea și imunitatea. Virusul Rubeola, care se transmite ușor pe calea respiratorie, provoacă diverse simptome însoțite de pete roșii pe piele. Rujeola, care a fost una dintre cele mai comune boli de copil în trecut, a fost controlată prin dezvoltarea vaccinului împotriva rujeolei. Virusul Rubeola, care provoacă simptome precum febră, slăbiciune și secreție nazală, poate duce la probleme de sănătate grave, cum ar fi pneumonia și meningita, dacă nu este tratat. Prin urmare, este important să se cunoască informațiile despre boala rujeolei, inclusiv simptomele acesteia și cum se poate trece peste boală, pentru a menține sănătatea personală și pentru a proteja sănătatea publică.

Fibroza Chistică: Ce Este, Cauzele, Simptomele și Tratamentul

Fibroza chistică este o boală genetică importantă care afectează diferite sisteme de organe, în special plămânii și sistemul digestiv. În această afecțiune, organismul produce mucus destul de gros și lipicios. Secrețiile produse se acumulează în timp în canalele plămânilor și pancreasului, provocând obstrucții. Persoanele cu această afecțiune, care poate avea un curs amenințător pentru viață, au o speranță de viață mai scurtă comparativ cu persoanele sănătoase. Aproximativ 60-70 de ani în urmă, pacienții cu fibroza chistică trăiau doar până la vârsta școlară, dar, datorită progreselor recente, persoanele cu această afecțiune pot trăi până în anii 30-40 sau chiar mai mult. Frecvența de apariție a acestei afecțiuni în populație este în medie de 1 la 3000, iar din acest motiv este foarte important să fiți conștienți, deoarece 75% dintre persoanele nou diagnosticate cu fibroza chistică sunt sub 2 ani. Înainte de a răspunde la întrebările frecvent adresate precum „Ce cauzează fibroza chistică?” și „Cum se stabilește diagnosticul de fibroza chistică?”, trebuie mai întâi să răspundem la întrebarea „Ce este fibroza chistică?”.

Simptomele Infecțiilor Urinare la Copii

  Infecțiile tractului urinar la copii pot fi la fel de frecvente ca la adulți. De obicei, aceste infecții sunt mai frecvente la fetele copilăriei și, dacă nu sunt tratate, pot cauza daune permanente rinichilor. Specialistul în nefrologie pediatrică de la Centrul Medical Anadolu, Conf. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, subliniază importanța acestor infecții atât pentru băieți, cât și pentru fete și oferă sfaturi pentru părinți.

Ce este Boala Mâini-Picioare-Gură? Simptome, Diagnostic și Tratament

Printre copiii care nu au un sistem imunitar suficient de puternic, riscul de a contracta anumite infecții virale este ridicat. Acest risc este și mai mare în locuri aglomerate precum grădinițe și școli. Boala mâini-picioare-gură este o infecție comună în rândul copiilor, dar poate afecta și adulții. La adulți, având în vedere că sistemul imunitar este mai puternic, simptomele pot fi absente. Totuși, deși boala prezintă de obicei simptome ușoare la copii, poate provoca și complicații grave.

Sindromul Down: Ce este, Simptome, Cauze

Sindromul Down este o afecțiune genetică frecvent întâlnită în societate. Persoanele cu sindrom Down se confruntă cu numeroase complicații asociate cu această afecțiune, dar, datorită progreselor medicale actuale, acestea pot trăi o viață lungă și sănătoasă.

Refluxul la Bebeluși și Tratamentul Său

Refluxul gastric este o afecțiune observată la aproximativ 40% până la 60% dintre bebeluși în primele 6 luni după naștere. Aceasta se manifestă prin diferite simptome și tinde să scadă între 6 și 12 luni. Principalele factori care cauzează refluxul la bebeluși sunt următorii:

Cum Se Tratează Candidiaza la Bebeluși?

Candidiaza, cunoscută sub denumirea de „pamukciuc” la bebeluși, apare sub formă de leziuni asemănătoare cu vată pe palat, limbă și obraje și este cauzată de parazitul fungic numit Candida albicans. De obicei, este frecvent întâlnită la nou-născuți, dar poate apărea și până la vârsta de un an.

De ce apare diareea la sugari și cum se tratează?

 Diareea, definită prin consistența lichidă a scaunului și frecvența crescută a acestuia, cauzată de dezechilibrul fluidelor și electroliților în canalul digestiv, este o problemă de sănătate care poate cauza probleme foarte serioase, în special la sugari.

Domenii de servicii

17.11.2023
Solutii eficiente pentru problemele de somn la bebelusi: Educatia pentru somn

Somnul scurt în timpul zilei, dificultatea de a adormi, treziri frecvente pe parcursul nopții... Problemele de somn cele mai frecvente întâmpinate de părinții de bebeluși noi pot fi depășite printr-un proces de educație corect. Prin educația și consilierea pentru somn, atât bebelușii, cât și părinții pot avea un somn odihnitor.

20.08.2023
Îngrijirea și Alimentația Nou-Născutului

Pentru alimentația nou-născutului, cea mai bună hrană este laptele matern. Alăptarea oferă bebelușului o oportunitate unică pentru o creștere și dezvoltare sănătoasă. Este un mod biologic și tradițional de alimentare și un factor important în crearea legăturii emoționale între mamă și bebeluș. Laptele matern îndeplinește toate nevoile bebelușului, inclusiv apa, în primele șase luni. Este în primul rând o hrană curată, fără dificultăți de preparare sau încălzire, fiind gata de utilizare în orice moment. Este ușor de digerat și protejează bebelușul de boli prin componentele funcționale și celulele vii pe care le conține. De asemenea, mamele care alăptează au o incidență mai mică de cancer mamar, cancer ovarian, osteoporoză și anemie. Compoziția laptelui matern nu este constantă, ci se adaptează nevoilor bebelușului, independent de dieta mamei. De exemplu, laptele mamelor care nasc prematur este diferit de cel al mamelor care nasc la termen. Laptele produs în primele șapte zile după naștere se numește colostru și este de culoare galbuie și mai vâscoz. Este bogat în proteine, anticorpi care protejează bebelușul de boli, minerale și vitamine. În zilele următoare, conținutul de proteine din laptele matern scade, în timp ce proporția de lactoză și grăsimi crește. Spre sfârșitul alăptării, cantitatea de grăsime din lapte (laptele final) crește, asigurând sațietatea bebelușului și protejându-l de obezitate. Cel mai important factor în producția și continuarea laptelui matern este suptul bebelușului. Timpul necesar pentru ca laptele să devină bogat în grăsimi variază în funcție de puterea de supt a bebelușului. De aceea, pentru ca bebelușul să primească suficient lapte bogat în grăsimi, el trebuie alăptat până când se desprinde singur de sân. Producția de lapte matern crește nu doar prin suptul bebelușului, ci și prin alăptarea corectă și frecventă. În timpul alăptării, mama ar trebui să stea confortabil, să țină bebelușul aproape de corpul ei, cu capul și corpul bebelușului aliniate pe o linie dreaptă, iar bebelușul ar trebui să prindă nu doar mamelonul, ci și zona înconjurătoare. Chiar dacă sânii nu sunt plini după naștere, este foarte important să începeți alăptarea imediat pentru a stimula și menține producția de lapte. În primele luni, alăptarea nocturnă contribuie la creșterea producției de lapte. Oboseala și lipsa de somn sunt factori care pot afecta negativ producția de lapte, așa că mama poate avea nevoie de ajutor și suport. În primele săptămâni, alăptarea este neregulată și bebelușul ar trebui alăptat de fiecare dată când cere. Ideal ar fi să se alăpteze fiecare sân timp de perioade egale, dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Dacă bebelușul suge de la un sân într-o sesiune, următoarea dată ar trebui să fie de la celălalt sân. Eliminarea gazelor la sfârșitul alăptării reduce durerile colice. Durata medie a unei sesiuni de alăptare este de 15-20 de minute, iar intervalul mediu între alăptări este de 2-3 ore. De obicei, după săptămâna a patra, bebelușii suge la intervale de 3 ore. Timpul de somn pe timp de noapte poate crește la 4-5 ore. Dacă bebelușul doarme, nu trebuie trezit pentru a fi alăptat. Nu este necesar să se ofere apă bebelușilor alăptați.

20.08.2023
Urmărirea Sănătății Copilului

La Clinica de Sănătate și Boli Infantile a Centrului Medical Anadolu se oferă, în esență, următoarele servicii: Urmărirea Sănătoasă a Copilului: După naștere, se realizează examinări în primele 1 și 2 săptămâni, apoi lunar între 0 și 6 luni, la fiecare 2 luni între 6 și 12 luni, la fiecare 3 luni între 1 și 2 ani, și ulterior la fiecare 6 luni după vârsta de 2 ani. În cadrul acestor examinări de rutină, se evaluează creșterea copilului (înălțime, greutate, circumferința capului), dezvoltarea și examinarea fizică. Prin aceste monitorizări, vaccinările copilului se efectuează conform recomandărilor Ministerului Sănătății și Organizației Mondiale a Sănătății, iar consultațiile de medicină preventivă sunt oferite. De asemenea, se urmăresc dezvoltarea fizică, socială și psihologică a bebelușului dumneavoastră. Vaccinuri: În cadrul clinicii noastre se administrează toate vaccinurile infantile, atât cele realizate în centrele de sănătate pentru familie, cât și cele care nu sunt efectuate acolo. Acestea includ vaccinurile de rutină, cum ar fi vaccinul anual contra gripei, vaccinul împotriva meningococului, vaccinul HPV (pentru cancerul de col uterin), și alte vaccinuri pentru perioada copilăriei. Examinări de Check-up: Începând cu intrarea în grădiniță, se oferă servicii de check-up anual (începând de la vârsta de 4 ani) și check-up-uri adolescențiale (pentru vârsta de 10-16 ani).

Găsiți un doctor
Tüm Găsiți un doctor
Gebze

Sănătate și Boală Pediatrică

Prof. Dr. Nermin Tansuğ

Gebze Ataşehir

Sănătate și Boală Pediatrică

Conf. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı

Gebze Ataşehir

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Ayşe Sokullu

Gebze Ataşehir

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Ebru Gözer

Ataşehir

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Güner Esra Kutlu

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Hikmet Baydilli

Gebze

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. İsmail Akkar

Gebze

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Mehmet Kılıç

Gebze

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Namık Kemal Akpınar

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Pınar Erdoğan Özgür

Ataşehir

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Sevim Gülbaş

Gebze

Sănătate și Boală Pediatrică

Prof. Dr. Nermin Tansuğ

Gebze

Sănătate și Boală Pediatrică

Conf. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı

Gebze

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Ayşe Sokullu

Gebze

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Ebru Gözer

Ataşehir

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Güner Esra Kutlu

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Hikmet Baydilli

Gebze

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. İsmail Akkar

Gebze

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Mehmet Kılıç

Gebze

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Namık Kemal Akpınar

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Pınar Erdoğan Özgür

Ataşehir

Sănătate și Boală Pediatrică

Dr. Spec. Sevim Gülbaş

Articole de secție

Toate articolele
Îngrijiți-vă intestinul cu o alimentație sănătoasă

Îngrijiți-vă intestinul cu o alimentație sănătoasă

Informații despre sănătatea copilului

Informații despre sănătatea copilului

Moduri de a proteja copiii de infecții

Moduri de a proteja copiii de infecții

Anemia la copii și tratamentul acesteia

Anemia la copii și tratamentul acesteia

Atenție la MIS-C la copiii care au trecut prin COVID-19!

Atenție la MIS-C la copiii care au trecut prin COVID-19!

Bolile cu erupții cutanate

Bolile cu erupții cutanate

10 recomandări pentru sprijinirea dezvoltării inteligenței copiilor!

10 recomandări pentru sprijinirea dezvoltării inteligenței copiilor!

Ce sport ar trebui să practice copilul meu?

Ce sport ar trebui să practice copilul meu?

Nu ar trebui utilizate antibiotice la fiecare infecție la copii

Nu ar trebui utilizate antibiotice la fiecare infecție la copii

Cum se dezvoltă abilitățile de vorbire ale copiilor?

Cum se dezvoltă abilitățile de vorbire ale copiilor?

Cum se reduce febra mare?

Cum se reduce febra mare?

Dificultăți de Respirație la Nou-Născuții Prematuri

Dificultăți de Respirație la Nou-Născuții Prematuri

Modalități de reducere a simptomelor de reflux la sugari

Modalități de reducere a simptomelor de reflux la sugari

Când încep să apară semnele de erupție dentară la bebeluși

Când încep să apară semnele de erupție dentară la bebeluși

Măsuri pentru a proteja bebelușul de frig

Măsuri pentru a proteja bebelușul de frig

10 întrebări despre COVID-19 la copii

10 întrebări despre COVID-19 la copii

11 recomandări pentru un somn sănătos la copiii cu vârsta între 0 și 3 ani

11 recomandări pentru un somn sănătos la copiii cu vârsta între 0 și 3 ani

Afișează mai mult

Formulare de acces rapid

Vă ascultăm
Vă ascultăm

Ascultăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pentru a îmbunătăți și mai mult calitatea serviciilor noastre.

Completati formularul
Formular de îngrijire și sănătate la domiciliu
Formular de îngrijire și sănătate la domiciliu

Puteți primi serviciile de sănătate de care aveți nevoie la domiciliu. Vă rugăm să completați formularul pentru servicii medicale la domiciliu.

Completati formularul
A doua opinie medicală
A doua opinie medicală

Cere gratuit a doua opinie medicală, răspuns în 48 de ore.

Completati formularul
Formular Cerere Pret
Formular Cerere Pret

Puteți solicita prețuri pentru tratamente și servicii speciale.

Completati formularul